Societat

baix penedès

El Vendrell i Calafell pacten els punts de ‘top manta'

Els ajuntaments han acordat amb els venedors zones lliures de repressió policial

Denuncien la falta de recursos locals per controlar el fenomen

Davant la impossibilitat de controlar amb els seus recursos el fenomen del top manta a la costa del Baix Penedès, els ajuntaments del Vendrell i Calafell han optat per una solució alternativa. Els municipis han pactat amb els venedors que fins ara omplien els passejos marítims un altre punt de venda on podran continuar la seva activitat sense persecució de la policia local.

Al Vendrell, el punt de venda pactat amb una associació senegalesa ha estat la plaça de la Mitja Lluna, a segona línia de mar a Coma-ruga, mentre que a Calafell els venedors ambulants s'han concentrat a la plaça del Mil·lenari, al tram del passeig marítim de Mas Mel i l'Estany. En tots dos casos, són punts allunyats del comerç local, per tal que la seva presència no perjudiqui de manera tan directa el sector. Al Vendrell, l'alcalde, Benet Jané, va reconèixer fins i tot que s'estan plantejant el cobrament d'una taxa als venedors.

L'alcalde calafellenc, Jordi Sánchez, va destacar ahir que la solució aplicada era l'única possible ja que el consistori no té “els recursos en policia local per fer-hi front d'una altra forma”. Sánchez fins i tot va avançar que està estudiant dur la problemàtica generada per aquest fenomen fins a la Federació de Municipis de Catalunya. “Els alcaldes estem desbordats”, va lamentar.

Els Mossos ho perseguiran

La solució inèdita aplicada per Calafell i el Vendrell van provocar ahir la reacció del conseller d'Interior, Joan Saura, qui va subratllar que no es variarà la política dels Mossos d'Esquadra de “persecució i de decomissar aquells materials que siguin il·legals”. El conseller, però, no va censurar la posició dels consistoris, ja que pensa que “creen uns espais per evitar conflictes”. L'Associació de Sense Papers, per la seva banda, ha qualificat la decisió dels consistoris de “pas de gegant” que espera que s'estengui “per tot el territori”. Més crític s'ha mostrat el president de la Cambra de Comerç de Tarragona, Albert Abelló, que va qualificar la flexibilitat que s'aplica amb el top manta com a “molt perniciosa”. “És un procés maligne que ocasiona un mal important”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SANITAT

Detecten a Suècia el primer cas de la variant més letal de mpox fora d’Àfrica

BARCELONA

Una alga invasora s’expandeix al fons marí del PN de les Illes Medes

TORROELLA DE MONTGRÍ
successos

Rescaten un home que havia caigut en un pou

HORTA DE SANT JOAN

L’arqueopac de les Coves de Serinyà s’estrena amb 650 visitants en un mes

BANYOLES
tradicions

Els carrers de Gràcia ja llueixen però el conflicte per la cultura popular no s’atura

BARCELONA
política

La UB se situa entre les 200 millors universitats del món

barcelona
Meteorologia

Desactivada l’alerta per risc de precipitacions fortes

BARCELONA

Cassà de la Selva ha superat els 90 litres per metre quadrat durant l’episodi de pluja

CASSÀ DE LA SELVA

Un arbre caigut sobre una catenària ha tingut la via tallada a Fornells fins fa una hora

FORNELLS DE LA SELVA