Societat

la polèmica de la venda ambulant

Escepticisme a Cambrils sobre l'acord del ‘top manta'

L'alcalde assegura que les mesures anunciades per Interior “no eradicaran” la venda il·legal

Calafell fa cessar el càrrec de confiança d'ADMC que havia criticat el pacte amb els venedors

L'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, va rebre ahir amb reserves les mesures anunciades dimarts pel conseller d'Interior, Joan Saura, i que han de posar punt i final a les zones de tolerància amb el top manta al Vendrell i Calafell. “Sóc molt escèptic”, reconeixia el batlle d'un dels municipis més afectats per la venda ambulant il·legal a la costa tarragonina. “Aquí fa anys que apliquem totes aquestes mesures que va anunciar el conseller i el ‘top manta' no ha desaparegut”, va afirmar en referència a la col·laboració entre cossos policials i la campanya de conscienciació. “Aquestes declaracions queden molt bé davant dels mitjans, que sembla que sigui l'important, però no arreglen el problema”, va sentenciar l'alcalde cambrilenc, que va celebrar que “Interior per fi hagi pres nota” de les dificultats per controlar aquest fenomen, ja que considera que aquest departament “mai no se l'havia pres seriosament”.

Benaiges va reclamar als governs català i estatal que prenguin nota de tres actuacions que considera imprescindibles per posar fi al top manta a “llarg termini”: el control dels llocs de distribució i producció dels seus productes, la modificació del codi penal perquè “les detencions de venedors puguin tenir conseqüències judicials” i una “atenció més específica” als immigrats per evitar que es dediquin a activitats il·legals.

La Unió de Venedors Ambulants va reclamar també que les mesures anunciades per Saura es converteixin en “realitats”, i va lamentar que no se la convidés a la reunió sobre el tema de dimarts.

De moment, l'únic municipi que sembla haver trobat una fórmula satisfactòria per controlar el fenomen és Salou, on la seva presència és, segons fonts municipals, “mínima”. Ho ha possibilitat una campanya que es va fer entre els anys 2001 i 2004, en què la policia va tenir la col·laboració de les marques a les quals perjudiquen les falsificacions i que denunciaven els venedors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.