Societat

Raons “econòmiques” per al comiat de Romero

Calafell elimina tres càrrecs eventuals més i estalviarà 360.000 euros a l'any

El ple de l'Ajuntament de Calafell va oficialitzar ahir la destitució del fins ara coordinador d'àrees del consistori, Manuel Romero, que va criticar la setmana passada la política de l'alcalde, Jordi Sánchez, sobre el top manta. La mesura va rebre el suport del PSC i dels quatre regidors d'ADMC al govern, que es van desmarcar així de manera evident de la posició de Romero, que és el secretari general del partit i el seu cap de llista als comicis locals del 2011. CiU, PP i l'exrepublicà Carles Rion també hi van votar a favor.

L'executiu local (PSC, ADMC i un no adscrit) no va fer referència, però, a la polèmica del top manta per justificar l'acomiadament, sinó que va relacionar la mesura amb la política d'austeritat arran de la crisi econòmica. La destitució de Romero, de fet, s'ha inclòs en un paquet d'eliminació de càrrecs de confiança al consistori que afecta quatre treballadors i que suposarà que el pressupost municipal pugui estalviar en sous més de 360.000 euros a l'any. A banda de Romero (que cobrava 120.000 euros anuals), també es destitueix el director de Serveis Jurídics (100.000 euros anuals), un assessor de Via Pública i el director de Serveis Personals (tots dos amb 72.000 euros de sou anual). A excepció d'aquest darrer, els altres tres acomiadats eren càrrecs de confiança d'ADMC.

L'alcalde fins i tot va assegurar que li sabia “greu” fer aquest pas, va agrair als quatre extreballadors la seva tasca i va desitjar sort a Romero en les eleccions de l'any vinent. L'executiu també va insistir que el secretari general d'ADMC havia comunicat verbalment la seva voluntat d'abandonar l'Ajuntament, punt que el mateix Romero nega.

Des de l'oposició, CiU va acusar el govern de “mentir” en exposar els motius de la destitució. “Amaguen una crisi política darrere d'una reestructura de plantilla”, va denunciar la regidora Sandra Suárez. CiU i PP van donar suport a la mesura perquè permetrà un estalvi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.