Societat

La Filosofia s'imposa a la Història en el segon dia de la selectivitat

Set de cada deu estudiants que afronten la selectivitat a Catalunya han preferit avui examinar-se de Filosofia en lloc d'Història en la segona jornada d'aquestes proves, que s'ha desenvolupat sense incidències.

Els prop de 25.000 estudiants que van iniciar ahir la selectivitat s'han enfrontat a una altra tanda de proves, entre elles les de Filosofia, en què se'ls preguntava per clàssics com Plató i Descartes, o Història, en què se'ls exigia conèixer les polítiques de la Generalitat de 1931 a 1936.

El departament d'Universitats ha informat que el 73% dels estudiants han elegit Filosofia, i un 27% han optat per Història.

Els estudiants que s'examinaven de Filosofia podien escollir entre comentar un text de René Descartes extret de El discurs del mètode o analitzar un altre de l'obra República de Plató.

De la seva banda, els que han fet la prova d'Història podien optar, en l'opció A, per explicar les etapes i principals esdeveniments de la Segona República espanyola (1931-1936) a partir d'un text que recollia part del discurs pronunciat per l'aleshores ministre d'Agricultura, Marcelino Domingo, a les Corts espanyoles.

Si els estudiants optaven per l'opció B, es trobaven de nou abocats a centrar el seu examen en la mateixa etapa històrica, encara que aquesta vegada el text sobre el qual havia de basar el seu comentari era un fragment de l'article 7 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya de 1932, sobre competències en educació.

Les obligatòries
Després de les proves d'Història o Filosofia, els aspirants a universitaris s'han enfrontat també a les matèries obligatòries corresponents a les diferents vies d'accés (Química, Llatí, Matemàtiques, Matemàtiques aplicades a la Ciències Socials i Dibuix Artístic).

En l'última jornada de la selectivitat, que se celebrarà demà dijous, els estudiants hauran d'examinar-se de la resta de matèries obligatòries corresponents a les diferents vies d'accés i d'una disciplina suplementària que podran escollir entre diverses opcions.

Dels prop de 25.000 alumnes que s'examinen, 18.760 realitzen les proves a les comarques de Barcelona, 2.267 a les de Girona, 1.531 a les de Lleida i 2.210 a les de Tarragona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pere Sala
Ambientòleg, director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya

“Ordenar i gestionar bé el paisatge també és rendible”

Olot

La sal més salada: Cardona comercialitza per fi una sal comestible, de gran qualitat i puresa

Cardona
Marc Sabater Armengou
Independents de Vilanova - Som Poble - Alternativa Municipalista

“La nostra acció passa per la crítica constructiva al govern”

Peralada
SOCIETAT

Terrassa impulsa la marca de ciutat per projectar-se a l’exterior

Terrassa
SOCIETAT

Projecte europeu de memòria històrica amb joves de Granollers

Granollers
SOCIETAT

Nova campanya del Carnet Jove de la Cerdanya

Puigcerdà
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona