Societat

García Márquez i la biodiversitat, continguts de l'últim dia dels exàmens de la selectivitat

El departament d'Universitats donarà a conèixer el resultat de les proves el pròxim 28 de juny

Els prop de 25.000 estudiants que s'examinen de la selectivitat s'han enfrontat avui a matèries pròpies de cada batxillerat com Literatura castellana, on se'ls ha preguntat per Gabriel García Márquez, o Geografia, en la que havien d'analitzar les causes de la desaparició de la biodiversitat.

Aquests exàmens corresponen a la resta d'assignatures obligatòries de les diferents vies d'accés a la selectivitat que faltaven per entrar en examen i amb les quals han finalitzat les proves de selectivitat, que es van iniciar dimarts.

Les conseqüències de la desaparició de la biodiversitat del planeta i les causes econòmiques i socials de la desforestació ha centrat una de les opcions de les proves de Geografia, que també permetia a l'estudiant comentar l'evolució de la població a Catalunya al segle XX a partir de l'anàlisi d'un gràfic.

En l'examen de Literatura castellana, els estudiants havien de comentar, en l'opció A, les idees centrals de La vida es sueño de Calderón de la Barca, la poesia de Juan Ramon Jiménez, i un fragment del primer capítol de Cien años de soledad, de Gabriel García Márquez.

En l'opció B, els aspirants a universitaris eren preguntats pel caràcter i actitud del personatge de capellà de Los Pazos de Ulloa, de Emilia Pardo Bazán, i per diferents aspectes de Coplas a la muerte de su padre, de Jorge Manrique, així com pel temperament de Don Quijote.

En la prova de Biologia, se'ls requeria que expliquessin els fonaments de la hipòtesi sobre la coexistència del Homo Floresiense amb el Sapiens, o que interpretessin per què les persones estan poc protegides contra el virus de la grip aviària.

El pixel i el còmic
Què és un píxel, quines són les característiques del llenguatge del còmic o els tipus de plans en les pel·lícules rodades en cinemascop són algunes de les preguntes a les quals havien de respondre, de la seva banda, els estudiants que han realitzat la prova d'Imatge.

Dels prop de 25.000 alumnes que s'examinen, 18.760 realitzen les proves a les comarques de Barcelona, 2.267 en les de Girona, 1.531 en les de Lleida i 2.210 en les de Tarragona.

El resultat
El departament d'Universitats donarà a conèixer els resultats de la selectivitat el 28 de juny i els estudiants podran accedir al seu resultat detallat l'endemà en els centres de secundària, encara que les qualificacions estaran al seu abast abans a la pàgina web del Consell Interuniversitari de Catalunya.

La gran majoria dels estudiants que es presenten a aquestes proves procedeixen del batxillerat (24.155), 384 són repetidors que van suspendre l'any passat, 221 s'examinaran de nou per millorar nota i 8 han cursat el segon de batxillerat a l'estranger.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pere Sala
Ambientòleg, director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya

“Ordenar i gestionar bé el paisatge també és rendible”

Olot

La sal més salada: Cardona comercialitza per fi una sal comestible, de gran qualitat i puresa

Cardona
Marc Sabater Armengou
Independents de Vilanova - Som Poble - Alternativa Municipalista

“La nostra acció passa per la crítica constructiva al govern”

Peralada
SOCIETAT

Terrassa impulsa la marca de ciutat per projectar-se a l’exterior

Terrassa
SOCIETAT

Projecte europeu de memòria històrica amb joves de Granollers

Granollers
SOCIETAT

Nova campanya del Carnet Jove de la Cerdanya

Puigcerdà
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona