Societat

"No deixo mai res per a última hora"

La Berta Cusó, de l’escola Súnion, obté la millor nota de selectivitat amb un 9,69

No amaga que esperava una bona nota. Ho portava molt ben preparat i va sortir contenta dels exàmens. Però d’això a convertir-se en l’estudiant amb la millor qualificació de la selectivitat a Catalunya... Ni de bon tros. La Berta Cusó, un barcelonina del barri de Gràcia que ha estudiat a l’escola Súnion, ha estat una de les set persones que han superat enguany les proves d’accés a la universitat (PAU) amb una nota mitjana superior a 9,5. I d’aquest reduïdíssim grup (s’examinaven prop de 25.000 estudiants), amb un 9,69, acredita la nota més elevada.

El seu historial acadèmic, com el de tots els estudiants que arriben a obtenir les màximes qualificacions a la selectivitat, demostra que els miracles no existeixen. La Berta, que prové de la via tecnològica del batxillerat (amb les assignatures de matemàtiques, física, química i dibuix tècnic), ja afrontava les proves amb una mitjana de l’expedient de batxillerat de 9,8. “No crec que hi hagi cap secret –explicava ahir–: només treballar de manera molt constant, portar els deures al dia i quan vénen els exàmens anar-los preparant amb antelació. No deixar res per a última hora”.

El seu primer objectiu és fer arquitectura a la Universitat Politècnica (UPC), però no descarta cursar després la carrera de filosofia. Entre les seves principals aficions hi ha la lectura (l’apassiona llegir) i la música. Estudia a l’escola de música del barri, toca la flauta i va arribar a formar part d’un quartet. Afirma que porta una vida “molt normal”, li agrada sortir amb els amics com a qualsevol altra noia de la seva edat, anar al cinema o a fer una copa. Sempre que, això sí, no hi hagi exàmens a la vista.

De les proves de selectivitat no n’hi va haver cap que la fes dubtar, ni tan sols la de matemàtiques, que, amb una nota mitjana de 4,71, és la matèria que ha registrat enguany la nota més baixa, juntament amb la de matemàtiques aplicades a les ciències socials. “M’ha sorprès aquest resultat: vaig trobar que era molt assequible”.

Està engrescada a fer el salt a la universitat: “Els canvis no sempre són fàcils, però ara mateix en tinc moltes ganes”. El futur immediat, però, passa per anar-se’n una setmana a Amsterdam amb unes amigues i disfrutar d’unes vacances a la casa que la família té a Ribes de Freser.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pere Sala
Ambientòleg, director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya

“Ordenar i gestionar bé el paisatge també és rendible”

Olot

La sal més salada: Cardona comercialitza per fi una sal comestible, de gran qualitat i puresa

Cardona
Marc Sabater Armengou
Independents de Vilanova - Som Poble - Alternativa Municipalista

“La nostra acció passa per la crítica constructiva al govern”

Peralada
SOCIETAT

Terrassa impulsa la marca de ciutat per projectar-se a l’exterior

Terrassa
SOCIETAT

Projecte europeu de memòria històrica amb joves de Granollers

Granollers
SOCIETAT

Nova campanya del Carnet Jove de la Cerdanya

Puigcerdà
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona