Societat

Uns 170.000 joves emancipats necessiten ajuda de pares arribar a fi mes

Uns 170.000 joves d'entre 25 i 29 anys emancipats dels seus domicilis familiars a Catalunya, el 57% dels quals ja no viuen a casa, necessiten l'ajuda econòmica dels seus pares per poder mantenir la seva independència, segons dades facilitades pel sindicat UGT de Catalunya.

La secretària de Política Institucional d'UGT de Catalunya, Eva Granados, i el portaveu nacional d'Avalot-Joves del sindicat, Chakir el Homrani, han presentat avui en roda de premsa a Barcelona l'informe "Semiemancipats: sortir del niu i dependre econòmicament dels pares", en el que s'assenyalen els baixos salaris, l'alt preu de l'habitatge i els problemes de conciliació com les causes d'aquesta situació.

UGT de Catalunya ha realitzat una estimació del percentatge del sou 'diferit' sobre els ingressos de les llars en dos supòsits, una parella d'entre 30 i 40 anys amb un fill i un jove d'entre 25 i 29 anys.

En el primer cas l'aportació dels pares ascendiria a uns 675 € i a 180 € en el segon, amb la qual cosa l'anomenat sou diferit suposaria en el cas de la parella amb un fill el 26,2% dels ingressos de la llar, i el 13,1% en el del jove.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.