Societat

El comitè d'empresa dels conductors d'autobús deplora la intervenció de Coscubiela i Álvarez en el conflicte

Transport

El president del comitè d'empresa d'Autobusos de Barcelona, Saturnino Mercader (CGT), ha considerat avui "vergonyosa" la intervenció dels secretaris generals d'UGT i CCOO, Josep Maria Álvarez i Joan Coscubiela, respectivament, en el conflicte laboral dels conductors d'autobús.
En concret, Mercader ha dit avui que és "vergonyós que persones de fora de l'empresa  -TMB- vulguin resoldre els problemes" laborals que arrossega el col·lectiu de conductors d'autobús, en vaga tota aquesta setmana per demanar dos dies de festa consecutius sense reducció de sou.

I és que, al seu entendre, haurien de ser els conductors els que negociessin una sortida al conflicte i s'ha preguntat per què intervenen ara Coscubiela i Álvarez i "han deixat passar tota la setmana" de la vaga.

Els secretaris generals d'UGT i CCOO de Catalunya, les seccions sindicals dels quals tenen 10 membres al comitè d'empresa i no han recolzat la vaga, tenen previst reunir-se aquest matí per intentar reconduir la situació.

De fet, Josep Maria Álvarez ja va anunciar ahir que la seva secció sindical demanarà al comitè d'empresa la setmana que ve que sol·liciti a la companyia l'obertura de la negociació del conveni col·lectiu.

Agressió
L'agressió al secretari de Cooperació de CCOO, Jordi Ribó, durant la manifestació d'ahir dels estudiants universitaris a Barcelona a la qual es van afegir els conductors en vaga, al seu pas davant la seu del sindicat i les pintades que es van realitzar en la seu de la UGT han acabat amb la paciència dels dirigents d'aquests dos sindicats.

El cinquè i últim dia de vaga dels conductors d'autobús de Barcelona s'ha iniciat avui de la mateixa manera que els últims dies, amb tranquil·litat a les cotxeres, des d'on han sortit a la seva hora tots els autobusos afectats pels serveis mínims, ha indicat TMB.

L'empresa denuncia que aquest matí s'han produït dos nous atacs a autobusos de la línia 157 a la carretera de Collblanc, quan un encaputxat ha trencat un mirall retrovisor, i en un altre vehicle poc després que sortís de la cotxera de la Zona Franca, el qual ha resultat amb una roda punxada amb claus.

Segons el dirigent sindical de CGT Saturnino Mercader, "la gent està amb ànim" i ell mateix és "optimista" amb vista a reobrir la negociació amb TMB, malgrat que persisteixen les discrepàncies amb l'empresa i que la direcció ja ha anunciat que no acudirà a la reunió convocada de forma unilateral pels vaguistes demà dissabte a la seu de Transports Metropolitans a la Zona Franca.

Els vaguistes tenen prevista avui una assemblea de conductors a les 12.00 hores, en la qual es decidirà si es manté la vaga de 24 hores per a tots els dijous a partir de la setmana que ve, tal com es va aprovar en una anterior assemblea, o si convoquen noves aturades que podrien ser d'una setmana cada mes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Josep Maria Gili
Biòleg marí i oceanògraf de l’Institut de Ciències del Mar (CSIC)

“Hem d’aprendre a conviure amb meduses a les platges”

Barcelona
Olot

Multen el conductor d’un camió que perd la càrrega de vísceres

Olot
SOCIETAT

La policia de Calella s’equipa amb pistoles elèctriques

Calella

El govern de la Bisbal afirma que ha començat “a fer el tomb” a la ciutat

la bisbal d’empordà
MEDI AMBIENT

Comencen els contactes per la nova estratègia conjunta pel litoral del Maresme

Mataró

Vic reclama que també es “relaxin” les restriccions per la sequera a Osona

Vic

El sindicat USPAC acusa Interior de “treure’s les puces de sobre” en el cas de Girona

girona
SOCIETAT

Manresa inaugura la comissaria conjunta de Mossos i Policia Local al centre

Manresa

S’amplia a 51 espais la xarxa de refugis climàtics per aquest estiu

girona