Societat

La vaga d'autobusos comença amb un guàrdia urbà ferit i un conductor detingut

La vaga d'autobusos de Barcelona, convocada pels sindicats CGT i Actub entre aquest dilluns i divendres, s'ha iniciat aquest matí amb un incident a la cotxera de Sant Andreu en què ha quedat ferit un guàrdia urbà i s'ha detingut el presumpte agressor.

Fonts de CGT han informat que l'incident s'ha produït quan els piquets intentaven informar els conductors dels vehicles afectats pels serveis mínims a la cotxera del triangle ferroviari, situada al barri de Sant Andreu.

La Guàrdia Urbana ha carregat, segons les mateixes fonts, i en el forcejament ha sigut detingut un delegat de CGT per una presumpta agressió a un agent municipal, que ha quedat ferit, han indicat fonts d'aquest cos policial.

A les altres cotxeres d'Autobusos de Barcelona també s'ha produït tensió entre els efectius policials i els piquets informatius, però no hi ha hagut incidents destacables i els vehicles han pogut sortir a l'hora.
Els serveis mínims es compleixen amb normalitat, ha dit el president del comitè d'empresa d'Autobusos, Saturnino Mercader, que ha informat que s'ha demanat una reunió urgent amb el departament de Treball perquè estableixi "clarament" a quina hora han de sortir els autobusos de les cotxeres.

L'empresa i els dos sindicats convocants de l'atur discrepen sobre aquest tema, ja que TMB considera que els autobusos han de sortir de les cotxeres amb temps per arribar a l'inici de les parades a l'hora de sortida dels serveis mínims mentre que CGT i Actub opinen que els vehicles han de partir de les cotxeres a l'hora que marca el decret de la Generalitat i no abans.

Fonts de TMB han informat que aquest diumenge a la nit, poc abans de l'inici de la vaga, es van registrar trencaments de vidres i punxades de rodes en sis autobusos que circulaven per la ciutat de Barcelona, sense que cap passatger resultés ferit.

Coincidint amb el primer dia de vaga, l'empresa ha constatat que aquesta matinada s'han segellat amb silicona els panys d'entrada de 14 estacions del metro de Barcelona en diferents línies, en una acció que no s'ha reivindicat. Malgrat aquest incident, el servei s'ha iniciat amb normalitat a les 05.00 hores del matí.

Els conductors d'autobusos celebren aquest matí una assemblea en què no es descarta que puguin decidir fer indefinida la vaga, que s'ha convocat per reclamar dos dies de festa consecutius a la setmana sense reducció de sou.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El govern de la Bisbal afirma que ha començat “a fer el tomb” a la ciutat

la bisbal d’empordà
MEDI AMBIENT

Comencen els contactes per la nova estratègia conjunta pel litoral del Maresme

Mataró

Vic reclama que també es “relaxin” les restriccions per la sequera a Osona

Vic

El sindicat USPAC acusa Interior de “treure’s les puces de sobre” en el cas de Girona

girona
SOCIETAT

Manresa inaugura la comissaria conjunta de Mossos i Policia Local al centre

Manresa

S’amplia a 51 espais la xarxa de refugis climàtics per aquest estiu

girona

Més de cinc milions de fons europeus per reformar l’Hospital de Berga

Berga
estat espanyol

L’Audiencia Nacional cita com a testimoni en el cas Koldo Javier Hidalgo

barcelona

Barcelona podria cobrir el 90% del consum elèctric amb plaques solars

Barcelona