Societat

Ensenyament reduirà una hora de català, una de castellà i una de filosofia

La llengua i la literatura catalana i espanyola perdran una hora al batxillerat a partir del curs que ve.

Així, se'n faran dues hores a la setmana, en comptes de tres, una hora que guanyaran les assignatures especialitzades de cada branca.

Segons han confirmat fonts del departament d'Educació, el nou decret del batxillerat que preveu la LOE, que es farà efectiu al setembre, preveu que l'assignatura de filosofia perdi una hora setmanal i que la de religió sigui voluntària.

El decret que desplega la LOE en el batxillerat, pendent del dictamen del Consell Escolar, en termes generals prima les assignatures específiques de cada modalitat de batxillerat en detriment de les comunes, de manera que es redueixen les hores de classe d'assignatures com català i castellà.
La proposta de reduir les hores de les assignatures de llengua ja la va intentar portar a terme l'any 2000 el departament d'Ensenyament que encapçalava Carme Laura Gil, de Convergència i Unió, i la va haver de retirar per les crítiques que va rebre.

Respecte a la llengua, el decret deixa clar que la vehicular en els centres educatius de Catalunya és la catalana i obre les portes a impartir assignatures en llengua estrangera.

Una altra de les novetats importants que inclourà el batxillerat el curs que ve serà que la religió passarà de ser una assignatura optativa, que no computava en la nota final, a ser voluntària, la qual cosa vol dir que s'impartirà fora de l'horari lectiu. Els alumnes que escullin fer-ne, doncs, s'hauran de quedar al centre dues hores més que la resta. A més, els centres podran triar si fan religió en funció de la demanda que tinguin.

Un altre canvi és que el batxillerat tindrà tres modalitats en comptes de quatre: una d'Arts, una de Ciències i Tecnologia i la tercera d'Humanitats i Ciències Socials. El decret també resta força a la matèria de filosofia, ja que tindrà una hora menys a la setmana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.