Societat

Quatre detinguts per la mort de la nena Mari Luz Cortés

Successos

Quatre persones han estat imputades fins al moment per "homicidi involuntari" en relació amb la desaparició i mort de la nena Mari Luz Cortés, entre elles el matrimoni detingut ahir a la província de Conca i un germà i una germana del principal sospitós. Així ho han indicat fonts de la investigació, que han explicat que tant el presumpte autor material dels fets, Santiago del Valle García, com els seus dos germans, es troben detinguts en la comissaria del Cos Nacional de Policia de Conca, mentre que la seva dona ha quedat en llibertat amb càrrecs.
El principal imputat, que vivia a pocs metres del domicili de la nena a Huelva, ha declarat als agents que la mort es va produir de forma involuntària, encara que ha reconegut que li van tapar la boca.El principal imputat, que vivia a pocs metres del domicili de la nena a Huelva, ha declarat als agents que la mort es va produir de forma involuntària, encara que ha reconegut que li van tapar la boca. Fonts de la investigació han explicat que quan es va practicar l'autòpsia al cos de la petita, els forenses van detectar també el trencament d'una costella, lesió que podria ser resultat d'un forcejament.

Del Valle va ser arrestat a primera hora del matí d'ahir a l'estació d'autobusos de Conca al baixar del vehicle que l'havia traslladat des de Pajaroncillo, localitat d'uns 100 habitants de la regió muntanyenca de Conca on tots dos residien des de Nadal. Les detencions van ser practicades per vuit agents del Cos Nacional de Policia. En les pròximes hores els detinguts passaran a disposició judicial.

Des del primer moment de la desaparició de la nena, la Policia va sospitar del detingut, que tenia antecedents per abusos sexuals a menors. De fet, Santiago del Valle ja va ser detingut a Granada uns dies després que desaparegués la nena, però va ser posat en llibertat per manca de proves.

Després de 54 dies desapareguda, el 7 de març un operari de Cepsa va veure un cos a la zona dels petroliers del port de Huelva. Més tard es va comprovar que era el de Mari Luz.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.