Societat

Una nova rèplica de 5,5 graus torna a crear l'alarma al Perú

Una forta rèplica de 5,5 graus en l'escala de Richter ha creat l'alarma en el departament peruà d'Ica, el més afectat pel terratrèmol que dimecres va patir el Perú i que va causar almenys 510 morts i 1.500 ferits.

El nou moviment tel·lúric, que s'ha notat també a Lima i que ha causat l'alarma entre la població, s'ha registrat les 08.19 hora local (15.19 hora catalana), ha tingut el seu epicentre al mar, a 70 quilòmetres a l'oest de la localitat costanera de Pisco i a una profunditat de 23 quilòmetres, segons l'Institut Geofísic del Perú.

Com a conseqüència de la tremolor, la gent ha sortit corrent pels carrers de Pisco i s'ha concentrat a la Plaça d'Armes, on s'ha ubicat el centre d'operacions dels equips de rescat, sense que de moment no s'hagin registrat víctimes ni danys materials.

Després d'aquesta nova tremolor, les unitats dels bombers desplaçades a la zona han demanat a la població calma a través d'altaveus situats al centre de Pisco, segons ha dit un portaveu del Ministeri peruà de Salut, John Castro.

L'alarma, menor
L'alarma per l'última rèplica ha estat menor a les generades per les primeres que es van produir després del fort terratrèmol de 8 graus en l'escala Richter que es va registrar el dimecres, a causa que la població s'hi "està acostumant", ha agregat el funcionari.

Una hora abans, a les 07.13 hores (14.13 hora catalana) una altra tremolor que ha assolit els 4,2 graus en l'escala de Richter, amb l'epicentre a 72 quilòmetres al sud-oest d'Ica, també ha sacsejat la zona.

Caos per les rèpliques
Des del terratrèmol de dimecres, que també ha ocasionat almenys 85.000 damnificats, segons les xifres dels bombers, es calcula que s'han sentit més de 300 rèpliques de diferent intensitat al país.

Aquestes tremolors, quan han arribat a sentir-se, ocasionen escenes d'alarma entre els habitants de les zones més afectades pel terratrèmol de dimecres, mentre se segueixen les tasques de recerca de supervivents i de rescat de cadàvers d'entre les runes dels edificis desplomats.

Les ciutats de Pisco, Ica i Chincha, del departament d'Ica, pateixen escassetat d'aliments, no compten amb serveis bàsics i tenen les comunicacions tallades, així com la localitat de Cañete, a Lima, que són les més afectades pel terratrèmol de dimecres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.