Societat

Perú mobilitza l’exèrcit per evitar saquejos

El caos i els actes vandàlics s’han apoderat de la costa central del Perú, la zona més afectada pel terratrèmol de dimecres passat. Els comerços són saquejats i l’ajuda humanitària no arriba a molts dels damnificats. Davant la desesperació de molts dels veïns afectats, el govern peruà ha decidit redoblar la vigilància militar a la zona destruïda pel sisme.

Els camions amb aliments, aigua i productes d’higiene enviats als pobles destrossats pel terratrèmol són interceptats per les bandes de delinqüents. Mil efectius de vigilància, entre exercit i policia, s'han desplaçat a Chincha, Pisco i Ica per intentar frenar els múltiples saquejos de la primera nit. Tot i que el ministre de Defensa, Allan Wagner, ha manifestat que no hi havia hagut “més pillatges” des de dimecres, els 400 soldats i els 600 policies no són suficients per evitar el vandalisme.

El govern ha assegurat també que la majoria dels 600 presos que es van fugar de la presó de Chincha dimecres passat ja han estat capturats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.