Societat

Reus i Vic acolliran l'experiència pilot de centres educatius especials per a immigrants que ha engegat Educació

CATALUNYA

Reus i Vic han estat els dos municipis seleccionats per iniciar l'experiència pilot de centres educatius especials per a immigrants que el Departament d'Educació ha engegat i que començaran a funcionar el 2008-2009. Aquests espais seran "independent"' dels centres escolars i acolliran l'alumnat que arriba un cop el curs ja ha començat, ja sigui de Primària o Secundària.

Des del setembre s'han incorporat al sistema educatiu més de 2.500 alumnes i, actualment, hi ha 133.000 alumnes estrangers, el 12,5% de la població escolar de Catalunya. Aquests espais seran gestionats i finançats conjuntament pel Departament i els ajuntaments.

L'alcade de Vic, a favor
L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, es mostra molt satisfet que la ciutat formi part de la prova pilot del Departament d'Educació per crear uns espais d'acollida transitoris destinats a preparar els alumnes nouvinguts abans de la seva incorporació a l'aula curricular. Per Josep Maria Vila d'Abadal, "des del primer dia vam deixar clara la necessitat d'algun canvi en el model educatiu" per millorar la integració dels alumnes que acaben d'arribar.

L'alcalde diu que confia anar perfilant la setmana vinent la proposta d'aquesta nova prova pilot amb la Conselleria d'Educació. Aquestes aules seran gestionades pels ajuntaments.

USTEC-STEs aposta per "reforçar" el model existent
El sindicat majoritari de l'ensenyament públic a Catalunya, USTEC- STEs, considera que no "queden clars" els motius i objectius de la proposta d'Educació de crear nous centres especials per a immigrants. A més, creuen que seria "més racional reforçar i ampliar el que ja existeix" i "no pas inventar noves formes".

En aquest sentit, el sindicat defensa les aules d'acollida perquè estan "funcionant bé" i, el problema, "en tot cas", és que no n'hi ha "suficients"; que l'alumnat no s'hi queda prou temps per poder adquirir aquests coneixements o que el professorat no sempre reuneix les condicions específiques per assolir els objectius.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.