Societat

Arriben al municipi els primers 100 migrants amb dret d’asil

Els primers 100 sol·licitants d’asil van arribar a Tossa de Mar a la mitjanit per allotjar-se a l’hotel on està previst que hi passin un mes com a màxim, tal com ha avançat SER Catalunya. Es tracta de persones de Mali que han arribat en autocar i han entrat dins de l’hotel reservat a Tossa de Mar. Hi haurà un segon grup de persones acollides que arribarà entre aquest dimecres i el dijous. A finals de setmana es preveu que ja hi hagi les 200 persones que va anunciar la delegació del govern espanyol a l’ajuntament el cap de setmana passat. Des del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions asseguren que l’estada podria escurçar-se en funció de la durada dels tràmits.

Les persones que han arribat a Tossa de Mar són tots sol·licitants d’asil que ja han passat una primera atenció sanitària i que estan a l’espera de rebre una sortida definitiva a la seva situació. En la majoria de casos són persones que tenen família en altres punts de l’Estat o d’Europa. Quan se’ls hagi localitzat, es tramitarà el trasllat perquè puguin reunir-se una altra vegada. Pel que fa a la resta s’estudiarà cas per cas per veure quin futur es dona a aquests sol·licitants d’asil.

Mentre estiguin a Tossa de Mar l’atenció en l’acollida d’aquestes persones recaurà exclusivament a la fundació APIP-ACAM, que està especialitzada en l’àmbit del dret d’asil.

D'altra banda, La presidenta del grup parlamentari dels Comuns, Jèssica Albiach, ha acusat l'alcalde de Tossa de Mar, Martí Pujals (Junts), de "racista", per criticar l'acollida del municipi als 200 sol·licitants d'asil. "Junts no es pot permetre aquest discurs", ha afirmat Albiach.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dediquen un espai en memòria de l'hostaler Lluís Fernández

GIRONA
Societat

La pluja inunda camps de cultiu de fruita seca i olivera a Castelldans

Castelldans

L’Ajuntament impulsa la creació d’una àrea verda marina

CALONGE
Medi ambient

Arxivada la investigació sobre el vessament de pèl·lets a les platges de Tarragona

Tarragona
Societat

La flota d’autobusos de Terrassa suma deu nous vehicles híbrids

Terrassa
salut

Manel Esteller renuncia a dirigir l’Institut Josep Carreras

barcelona
societat

L’Aeroclub de Reus vol traslladar-se a un nou aeròdrom a la Conca de Barberà

Reus
educació

El 44% de places de llar d’infants privades queden buides aquest curs

barcelona

Arriben al municipi els primers 100 migrants amb dret d’asil

TOSSA DE MAR