Societat

153 morts en un accident d'avió de la companyia Spanair a l'aeroport madrileny de Barajas

Societat

Un avió de la companyia Spanair que operava amb Lufthansa ha sortit de la pista de l'aeroport madrileny de Barajas en fer un aterratge d'emergència tot just després d'enlairar-se, segons han confirmat fonts d'AENA. En l'accident, que ha provocat 153 morts, l'aparell ha acabat estavellant-se al fons de la pista de la Terminal Quatre.
Segons fonts oficials, el nombre de morts augmenta fins a 153. A l'avió viatjaven 162 passatgers, entre els quals hi havia 22 menors, i 10 membres de la tripulació. D'aquesta manera només hi hauria 19 supervivents. Els ferits estan sent atesos a diversos hospitals de Madrid, un d'ells el Dotze d'Octubre.

Segons han informat fonts de la Guàrdia Civil, es tracta del vol 5022 de Spanair, amb destinació a Las Palmas en què viatjaven 162 passatgers, entre ells dos nadons, i 10 membres de la tripulació. L'avió és un MD-82 i portava una hora de retard.

Incendi d'un motor
Sembla que l'accident s'ha produït en incendiar-se un dels motors a l'hora de l'enlairament, just quan l'aparell ha arribat a la velocitat V3 o punt de no tornada, segons informen algunes fonts.

El Consell Nacional de Seguretat del Transport dels EUA enviarà a Madrid un equip per investigar les causes de l'accident perquè l'avió sinistrat, un MD-82, era de fabricació nord-americana.

Serveis d'emergència
La Comunitat de Madrid ha posat els serveis d'emergències a la disposició de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat per a treballar en l'atenció a les víctimes de l'accident aeri que ha tingut lloc a les 14.50h.

L'Ajuntament de Madrid ha desplegat 230 sanitaris entre voluntaris i professionals de SAMUR-Protecció Civil, 170 policies municipals i 70 bombers de l'Ajuntament per a atendre a les víctimes de l'accident.

Telèfon d'informació
Spanair ha habilitat un telèfon directe per atendre als familiars dels passatgers que viatjaven en l'avió sinistrat. Es tracta del número 800 400 200.

En un comunicat, l'aerolínia lamenta l'accident i informa que està donant "tot el seu suport" a les autoritats en "aquests difícils moments".El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, es dirigeix en aquests moments a la terminal 4.

El tràfic aeri de Barajas a la Terminal Quatre s'ha obert a partir de les 16.00 hores.

Identificació dels cadàvers
L'Ajuntament de Madrid ha habilitat un pavelló del recinte firal d'Ifema per traslladar i col·locar els cossos de les víctimes mortals de l'accident aeri. En concret, és el pavelló número 6, el mateix que van habilitar pels cadàvers resultants de l'atemptat de l'11-M. Segons han informat fonts d'Interior de la Comunitat de Madrid, els familiars es troben en una sala de l'Aeroport de Barajas, a l'espera de ser informats i traslladats a Ifema en cas que hagin d'identificar els cadàvers.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.