Societat

La germanastra de l'Alba incrimina el seu pare en la pallissa i confirma els maltractaments

Tribunals

La principal testimoni del cas Alba, la Maite, la filla de 6 anys de l'acusat Francisco Javier P., incrimina el seu pare en la pallissa que va deixar la nena en coma i corrobora els maltractaments als quals la sotmetia habitualment, en la seva declaració judicial, que s'ha visionat aquest dimarts a l'Audiència de Barcelona.

A porta tancada, el tribunal, les acusacions i les defenses del cas Alba han pogut veure avui l'enregistrament de l'interrogatori que es va fer a la filla de l'acusat, Maite, davant del jutge.

Segons han explicat a Efe fonts judicials, en la seva declaració en fase d'instrucció, Maite va avalar la versió d'Ana María C. que el seu pare es va quedar a soles amb l'Alba al pis, just abans que la nena quedés en coma per una pallissa la nit del 4 de març de 2006.

La nena, que llavors tenia sis anys, va ser entrevistada per dos psicòlegs en una situació distesa, mentre Maite dibuixava, i la seva declaració era seguida, a través d'un vidre opac, pel jutge instructor i les parts personades en la causa.

Maltractaments habituals
Durant l'entrevista, Maite va comentar també els maltractaments que el seu pare infligia habitualment a l'Alba, que l'obligava a empassar el menjar que tirava i a beure aigua amb una xeringa a través d'un precinte que li col·locava a la boca, encara que el seu relat és infantil i costa discernir el veraç de l'imaginat, segons les mateixes fonts.

El tribunal ha vist també la gravació de Maite que el germà i la cunyada de Francisco Javier P. van enregistrar l'endemà de la detenció del processat. En aquest vídeo, la menor repeteix la primera versió que va donar als seus oncles quan va arribar a casa seva la nit del 4 de març, després que el seu pare la portés allà en cotxe mentre l'Alba era atesa a l'ambulatori.

En aquesta versió, Maite va explicar que l'Alba s'havia lesionat en caure del llit mentre totes dues jugaven a la seva habitació, explicació que coincideix amb la del padrastre.

Un barnús en una cadira
En la sessió d'aquest dimarts també ha destacat la versió dels mossos d'esquadra que van escorcollar el pis dels processats i que han explicat que van trobar un cinturó de barnús lligat a una cadira que, a jutjar pel seu perímetre, semblava haver servit per lligar a un nen.

Els agents també van trobar al pis diverses gotes de sang invisibles al terra, detectades mitjançant l'aplicació d'una substància reactiva, i també en el pal de fregar, fet que demostraria que l'acusat podria haver netejat el terra durant l'hora en què es va absentar de l'hospital amb l'excusa de dutxar-se.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.