Societat

La mare de l'Alba va rebre "impassible" la notícia de la mort cerebral de la seva filla, segons els mossos

Tribunals

La mare de l'Alba va rebre "impassible" la notícia que la seva filla estava clínicament morta a causa del cop que va patir al cap, i instants després, una vegada detinguda a la comissaria, es va posar a dormir quan la van deixar al calabós, segons han explicat aquest dilluns els mossos que la van arrestar.

En el judici que se celebra a l'Audiència de Barcelona contra la mare de l'Alba, Ana María C., i el seu company sentimental per la pallissa que la va deixar incapacitada el mes de març del 2006, han declarat avui diversos dels agents que van intervenir en la investigació, entre els quals els que van detenir els processats.

Segons ha dit el mosso d'esquadra que personalment va comunicar a Ana María C. que l'Alba estava clínicament morta –encara que el seu cervell va recuperar l'activitat l'endemà–, la processada va rebre la notícia amb una actitud "impassible".

En la mateixa línia s'ha manifestat l'agent que l'acompanyava, que ha assegurat que Ana María C. va reaccionar amb "indiferència" a aquella notícia, i que quan li van comunicar que estava detinguda va comentar als agents que era "mentida i haurien de demostrar" que l'Alba havia estat apallissada.

La primera explicació que Ana María C. va donar als agents sobre l'origen de les lesions de l'Alba és idèntica a la que va oferir la seva parella davant el tribunal que els jutja: que van sentir un cop quan la petita era a la seva habitació i, en acudir-hi, van veure que la nena estava inconscient després d'haver caigut del llit.

Així ho ha relatat l'agent que la va detenir, que ha afegit que va ingressar Ana María C. al calabós i quan, uns minuts després, va tornar per demanar-li que signés un document, la va trobar adormida.

El pare biològic de l'Alba, Álvaro Luis C., ha explicat que el dia de l'última pallissa, el 4 de març del 2005, va anar a Montcada i Reixac per recollir la seva filla, però que Ana María C. no es va presentar. De fet, no la veia des del 8 de gener, perquè la seva exdona li havia dit diverses vegades que no podia emportar-se l'Alba perquè estava malalta. Abans d'això, segons el pare, no havia detectat indicis de maltractaments.

El pare ha assegurat que Francisco Javier el va amenaçar perquè pagués la pensió a la seva exdona i ha negat que quan l'Alba s'estava a casa seva es trenqués el braç, tal com va afirmar dijous Ana María.

El germà de l'acusat
El germà del padrastre de l'Alba ha assegurat que la nit de la suposada pallissa, la seva neboda li va explicar que estaven jugant al llit, la seva germanastra va caure i llavors va anar a buscar al seu pare. En canvi, el processat va assegurar dijous que va ser ell qui va anar a l'habitació en sentir un soroll i va trobar l'Alba a terra i la seva filla Maite plorant.

"La Maite em va dir que estava jugant a l'habitació, que l'Alba era a la punta del llit i ella una mica més enrere i que, de cop, l'Alba va caure i es va quedar amb els ulls en blanc", ha explicat Cristóbal P.E., germà de Francisco Javier, durant el tercer dia del judici contra ell i la mare de l'Alba.


 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.