Societat

Saura lamenta que els Mossos siguin "qüestionats" contínuament i s'utilitzin per a la "confrontació"

El conseller de Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha lamentat que es qüestioni contínuament el paper del cos dels Mossos d'Esquadra. En el mateix sentit, ha alertat que hi ha persones que "de forma irresponsable" utilitzen les actuacions dels Mossos per provocar la "confrontació".

Per això, ha avisat que encara hi ha gent a qui li costa acceptar la creació d'una policia catalana. Tot plegat, ho ha afirmat en l'acte del Dia de les Esquadres, que s'ha celebrat a l'Auditori de Barcelona. En aquesta edició s'han lliurat un total de 101 medalles al mèrit policial.

Per tot plegat, Saura ha demanat als agents que continuïn treballant perquè es reforci entre la ciutadania el prestigi que aquest cos s'ha guanyat al llarg dels seus 25 anys de vida. El conseller ho ha dit en un Auditori ple a vessar d'agents dels Mossos d'Esquadra i de nombroses personalitats.

Saura també ha anunciat la incorporació de 2.000 nous agents en el pròxim any i mig. De la mateixa manera, ha assegurat que es continuaran formant agents per poder arribar a la fita de 18.000 afectius en aquest cos policial. Actualment, els Mossos compten amb 14.000 agents. D'altra banda, Saura també ha anunciat que aquest estiu s'inaugurarà el nou complex Egara de Sabadell, que actuarà com a servei central dels Mossos. L'objectiu d'aquesta comissaria serà, entre d'altres, establir grups d'anàlisi de la criminalitat per poder preveure com evolucionarà la delinqüència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Més de cinc milions de fons europeus per reformar l’Hospital de Berga

Berga
estat espanyol

L’Audiencia Nacional cita com a testimoni en el cas Koldo Javier Hidalgo

barcelona

Barcelona podria cobrir el 90% del consum elèctric amb plaques solars

Barcelona
SOCIETAT

53 milions del fons de transició nuclear pendents de distribuir entre 96 municipis

Ascó
ADMINISTRACIONS

Cambrils evita que les autocaravanes aparquin a primera línia de mar

CAMBRILS

Aporten 4.000 m³ de sorra per regenerar la platja d’Altafulla

Altafulla

Campdorà ja està connectat amb el centre de Girona

girona

Basolí preveu acabar les obres a l’edifici afectat pel foc a principi del 2025

girona

Menys restriccions: es passa de la fase d’excepcionalitat a la d’alerta

lloret de mar