Societat

La Comunitat de Madrid no pagarà més de 200.000 euros per la mort de Rayán

Probablement, la comunitat i els familiars arribaran a un acord econòmic per l'error mortal. En el cas de la mare, sí que hauran de recórrer a la justícia

La indemnització per la mort del petit Rayán, fill de la primera morta per grip nova a l'Estat espanyol, no superaria els 200.000 euros, ha assenyalat la presidenta del Defensor del Pacient, Carmen Flores.

Flores ha assegurat que, en aquest cas, s'hauria de dictar "una sentència penal exemplar" que depuri les responsabilitats dels encarregats del servei de neonatologia de l'Hospital Gregorio Marañón.

La presidenta també ha assenyalat que aquestes unitats necessiten vigilància continuada les 24 hores del dia. Per això, s'ha preguntat "on eren el cap de guàrdia i el cap de servei" en el moment dels fets.

Tot i això, Flores considera que probablement la família no recorrerà a la justícia i arribarà a un acord econòmic amb la comunitat de Madrid. En aquest context, ha emmarcat la reunió que el conseller de Sanitat, Juan José Güemes, va mantenir ahir dilluns amb el pare del difunt nadó.

Des de l'Associació de víctimes de negligències sanitàries (AVINESA), asseguren que si el jutge considera que hi ha hagut responsabilitat penal per mala praxi mèdica, les infermeres implicades s'enfrontarien a un o dos anys de presó, que no haurien de complir si no tenen antecedents. A més a més, serien condemnades a una inhabilitació de quatre anys, assenyala la seva presidenta, Antonia Morán.

No obstant, Morán creu també que la família no seguirà amb la via judicial per la mort del nen "perquè l'hospital  ha reconegut l'error". En canvi, si ho planteja en el cas de la mare de Rayán, Dalila, que havia anat diversos cops a serveis d'urgències abans de ser diagnosticada de la grip A que la va matar, és més probable que acabin anant a la via judicial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
PALAMÓS / CASSÀ DE LA SELVA

Naturalistes de Girona presenta al·legacions a diversos projectes de la demarcació

CASSÀ DE LA SELVA / PALAMÓS

L'ajuntament inverteix prop de 200.000 d’euros en millores en els centres escolars

lloret de mar
lA CRÒNICA

Els pilars de Banyoles

agricultura

La pedregada de dimarts afecta més de 750 hectàrees de fruita del Segrià, les Garrigues i el Pla d’Urgell

lleida

Unió de Pagesos reclama una reunió urgent amb el nou Govern per tractar la població d’ossos al Pirineu

Alins
Llafranc

Primer vistiplau a la transformació del front marítim en zona per a vianants

PALAFRUGELL
Societat

Barcelona intensifica les inspeccions per prevenir infraccions de normativa municipal

Barcelona

El pla per intervenir a les rieres es redactarà el 2025

TERRASSA

Poma de Girona preveu una de les collites més grans dels últims anys

LA TALLADA D’EMPORDÀ