Societat

Nova avaria l’endemà d’haver rebut la llum

Torna la precarietat a Lloret, Tossa, Sant Feliu, Platja d’Aro i Santa Cristina. Els 3.000 afectats del migdia es van convertir en 100.000 a la nit

Una nova avaria elèctrica va tornar ahir la foscor a la Costa Brava. La caiguda de la línia Tordera-Lloret va deixar cinc municipis sense llum a les set i deu del vespre, i a l’hora de tancar aquesta edició encara no s’havia recuperat el subministrament. El pas enrere a Lloret de Mar, Tossa, Sant Feliu de Guíxols, Platja d’Aro i Santa Cristina es va produir l’endemà d’haver recuperat la llum. La línia reparada no va aguantar ni 24 hores de funcionament i va tornar a elevar la xifra d’afectats fins al voltant de 100.000 persones, si bé a última hora de la nit Endesa la reduïa a 20.000.

A mitja tarda d’ahir s’havia situat el llistó d’afectats al voltant de tres mil. Ja només quedaven zones aïllades i masies de la Selva i l’Empordà, assegurava ahir al migdia Protecció Civil. A més de l’avaria del vespre, el lent retorn a la normalitat per als afectats no era tampoc complet, ja que algunes poblacions que havien recuperat el llum, ahir el perdien de manera intermitent. La reposició dels generadors, que s’han d’anar reomplint de combustible i la mateixa connexió de línies elèctriques obliguen a fer els talls, segons va explicar Endesa. La companyia refà alguna de les línies malmeses aprofitant els pals de fusta sobrers de velles instal·lacions. És més ràpid muntar una línia amb pals que es traslladen en helicòpter, que no pas esperar que el terreny s’assequi i puguin entrar-hi les grues. La línia de Llagostera es refarà amb 160 pals de fusta.

La reparació de l’avaria de Lloret, però, requeria una infraestructura més potent, ja que la línia subministra electricitat a cinc de les poblacions més importants i amb més usuaris de tota la Costa Brava. Per això, l’alarma del vespre va tornar a crispar els alcaldes i veïns de la zona. L’alcalde de Lloret, Xavier Crespo, ja n’està “tip”. Lloret i Platja d’Aro estaven quasi sense llum en tots els barris.

La línia de 110 kV de potència que va caure creua diverses zones boscoses. Només el fet que les companyies tenen desplegats més d’un miler de treballadors a Girona va facilitar l’inici immediat de la reparació. Però el que havia de ser el primer dia sencer amb llum va acabar a les fosques i amb noves protestes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.