Societat

CiU acusa Hereu d'amagar incidents en les Festes de la Mercè

L'equip de govern minimitza les incidències i les redueix a problemes de transport i d'assistència als actes

El grup municipal de CiU a Barcelona ha censurat l'equip de govern de l'Ajuntament de Barcelona per haver amagat diversos incidents produïts en el marc de les Festes de la Mercè. El grup de CiU ha demanat explicacions a l'alcalde.

Un grup d'almenys cinc persones, segons els Mossos d'Esquadra, van agredir dijous a la matinada un treballador d'un hotel de la zona del Fòrum que els va negar l'accés a l'edifici i el van deixar en coma. El grup pretenia utilitzar els lavabos de l'hotel i el treballador s'hi va negar. La reacció va ser donar-li un cop de puny que el va fer caure i donar-se un cop al cap que el va deixar en coma. El ferit està ingressat a l'UCI de l'Hospital Clínic.

CiU també ha denunciat que la mateixa nit dues menors van ser víctimes d'agressions sexuals després dels concerts celebrats al Fòrum i un hotel ha denunciat el llançament de bicicletes del Bicing a la seva zona de spa. A més, un home va ser apunyalat per uns altres dos en una baralla al carrer d'Escudellers. El ferit va protagonitzar després incidents amb els agents que van anar al lloc dels fets.

La regidora de Seguretat, Assumpta Escarp, ha anunciat que l'Ajuntament reforçarà la seguretat en els concerts que s'han de celebrar durant el cap de setmana, en un dispositiu decidit pel Centre de Coordinació (Cecor). També seran reforçats els serveis de la Creu Roja i el dispositiu de neteja.

Però ni l'alcalde Jordi Hereu ni la regidora Assumpta Escarp no es van referir als incidents registrats en un acte de presentació de nous autobusos de gas. L'alcalde i la regidora han comentat la massiva afluència de gent a diversos actes, com la cavalcada de la tarda, que va reunir més de 110.000 persones, i els problemes causats pel tancament del servei de metro després del festival pirotècnic, que a parer seu es van produir dues hores després d'haver finalitzat l'acte. El tancament del metro es va pal·liar amb autobusos llançadora.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.