Societat

El destí de l'imperi Jackson

La seva mare i Diana Ross tindran la tutela dels seus fills i una fundació, on no hi ha ningú de la família, gestionarà tot el seu patrimoni

Abans del funeral del Rei del Pop, el seu testament pren protagonisme, entre d'altres motius perquè aparta tots els altres germans Jackson de la gestió dels seus béns. És a dir, els deixa al marge dels més de 236 milions de dòlars en què es calcula tota la fortuna del cantant.

A primera hora d'aquest dimecres, es presentava oficialment als jutjats de Los Angeles l'únic document conegut amb l'última voluntat oficial del cantant de Thriller, cinc pàgines amb la firma de l'artista amb data de 2002. En aquestes Jackson dóna instruccions sobre aspectes familiars i econòmics.

L'artista ha expressat en el text el desig que sigui la seva mare, la quasi octogenària Katherine Jackson, qui rebés la custòdia dels seus tres nens. És una tutela que passaria a la cantant i íntima amiga seva Diana Ross, en cas que la seva progenitora no pogués fer-se'n càrrec.

En el testament, Jackson no cita en cap moment els seus germans ni tampoc el seu pare. A qui sí que menciona, explícitament, és a la seva exdona, Debbie Rowe. Tot i això, els motius per citar-la no són precisament positius. A ella li denega textualment qualsevol dret econòmic sobre l'herència.

Jackson ha omès la seva família pel que fa el control dels seus actius, una autoritat que ha concedit a una societat fiduciària gestionada pel seu exadvocat John Branca, l'executiu musical John McClain i el comptable Barry Siegel. Tot i això, aquest últim va renunciar al seu paper l'any 2003.

Branca i McClain es van convertir des de llavors en les úniques persones amb poders legals per prendre decisions sobre les propietats de l'artista. Dins de les seves capacitats de gestió queda inclosa la potestat per vendre o invertir en nom d'aquesta societat esmentada anomenada Michael Jackson Family Trust. Els dos gestors de la societat han manifestat públicament el compromís de treballar per assegurar el futur "dels fills i del llegat dels cantants".

El sepeli
Un dels béns associats a Jackson, la seva llar-ranxo Neverland,  ha estat descartada finalment per enterrar-hi l'artista. Les autorirtats americanes al·leguen problemes de tramitació per donar-li sepultura en un terreny no disposat per a aquest objectiu. Contra tot pronòstic, a més, també s'ha suspès el tan esperat funeral públic.

L'entrada de la seva propietat més emblemàtica s'ha convertit en un campament de mitjans de comunicació i d'una gran quantitat de fans.  Tot i això, l'agència de relacions públiques contractada pels Jackson ha enviat un comunicat que afirma que els plans per a un sepeli públic estan actualment "en desenvolupament i els anunciaran en un termini curt de temps".

Hi haurà homenatge oficial
Actualment, s'especula que l'homentage final al Rei del Pop potser s'acabarà celebrant a Los Angeles. Allí es podria organitzar millor perquè hi existeixen infraestructures suficients per acollir milers de seguidors i periodistes que es preveu que anirien a aquest esdeveniment.

La popularitat de Jackson, lluny d'apagar-se amb la seva mort, ha ressorgit i durant els últims dies la venda dels seus àlbums s'ha disparat. Les seves vendes pòstumes han superat ja les que han tingut altres mites de la música com Elvis o John Lennon. La setmana passada es van comercialitzar més de 422.000 còpies dels seus discos, i això ha propulsat el cantant al capdamunt de les llistes d'èxits.

Més de 2,3 milions de les seves cançons han estat comprades per internet només als EUA. La comercialització de tota la seva música ha augmentat un 80% des del dia de la seva mort.

Un excès de fàrmacs pren força
Totes les conseqüències de la seva mort han compartit titulars amb els últims avenços de la investigació per la seva mort. Les últimes notícies apunten que han estat l'abús dels fàrmacs, la causa que li va produir la parada cardíaca.

El lloc web de notícies sobre personatges populars i famosos TMZ, ha informat que Jackson tenia a casa un potent medicament anestèsic, Propofol, i que el seu cos és ple de marques d'injeccions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Simó, “absolutament contrària” a segregar els alumnes per llengua

prada
Serveis

Renfe posa autobusos entre Móra la Nova i Flix per obres a la via

Móra la Nova
Sanitat

L’Estat espanyol reforçarà la vigilància de l’mpox

Barcelona
Itàlia

Recuperen els cossos de 4 dels 6 desapareguts al iot enfonsat a Sicília

Barcelona
Societat

Prohibit el bany a les Cases d’Alcanar per possible presència d’un tauró

Alcanar
societat

Primer pas per a 424 nous habitatges protegits a la Marina del Prat Vermell

Barcelona

La DO Empordà preveu una verema amb menys producció però més qualitat

COLERA
societat

TMB reforça l’L4 de metro i algunes línies d’autobús per la Copa Amèrica

Barcelona
Recerca

Aconsegueixen produir sucs més saludables reaprofitant residus del vi

Tarragona