Societat

Blanco diu ara que seran "inevitables" els escàners corporals als aeroports

El ministre espanyol de Foment puntualitza des dels EUA que la intimitat dels passatgers es pot preservar si es destrueixen les imatges immediatament

L'ús d'escàners corporals serà "inevitable" als aeroports, segons el ministre espanyol de Foment, José Blanco. Des dels Estats Units, on és de viatge oficial i s'ha reunit amb la secretària de Seguretat i el secretari de Transports del govern de Barack Obama, Blanco ha començat a modificar el punt de vista més aviat contrari a aquesta tecnologia expressat la setmana passada, quan va dir que no s'implantaria si no hi ha un acord general a la UE i va arribar a assegurar que el tema ni tan sols era a l'agenda per a la reunió que s'ha produït aquesta matinada als Estats Units.

Hagi estat o no a l'agenda i s'hagi tractat o no en la trobada –que era per abordar la segona fase de negociació del tractat Cel Obert entre els EUA i la UE–, Blanco, que representava el govern de torn europeu, ha analitzat el tema posteriorment amb els periodistes. En les seves declaracions, ha repetit que "hi ha un debat molt important entre el dret a la intimitat de la gent i la garantia de seguretat", però ha afegit que també és invasiu l'actual sistema d'escorcoll manual que s'utilitza a vegades actualment, quan el detector de metalls es dispara al pas d'un passatger. Per garantir el dret a la intimitat, Blanco creu que es podrien destruir les imatges dels escàners immediatament, un cop comprovat que el passatger no porta cap material perillós.

Malgrat manifestar aquestes opinions, no ha volgut aclarir quina serà la posició d'Espanya en el consell de transports de la UE.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Mor Jon Irazabal, historiador i expresident de la fira Durangoko Azoka

Societat

La Paeria serà part en les causes per delictes que generin alarma social

Lleida
Societat

Mor Eduardo Sayas, el català que va crear el concepte ‘top model masculí’

Infraestructures

Renfe inverteix 75 milions per modernitzar estacions a Catalunya

Barcelona
Itàlia

Recuperen el cos del magnat britànic Mike Lynch del iot enfonsat a Sicília

Barcelona
Expedienten tres treballadors de neteja viària de Figueres

Expedienten tres treballadors de neteja viària de Figueres

FIGUERES

S'ampliarà la zona de vianants del passeig Ramon Berenguer II per la Setmana de la Mobilitat

GIRONA
societat

Mobilització festiva i reivindicativa en defensa del parc Jordi Vilamitjana

girona
canvi climàtic

Les morts per calor a Europa es podrien triplicar a finals de segle

barcelona