Societat

64 i 46 anys de presó per als dos acusats del crim dels joiers de Castelldefels

La sentència assenyala que l'autor material és l'oncle però que el nebot també ha de pagar per l'assassinat, ja que va impedir que els joiers n'escapessin

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a 64 anys de presó a Fernando Sánchez Medina i a 46 anys de presó al seu nebot, Juan Antonio Sánchez Hernández, pel triple crim de la joieria de Castelldefels, que va tenir lloc al novembre de 2005.

En la sentencia, l'Audiència es basa en el veredicte de culpabilitat emès per un jurat popular i condemna a Fernando Sánchez Medina a 64 anys de presó per tres delcites  d'assassinat i un de robatori amb violència i a 46 anys al seu nebot, també per tres delictes d'assassinat i un intent de robatori amb violència. Les penes de tots dos acusats són diferents perquè en la condemna de l'oncle s'ha aplicat l'agreujant de reincidència.

El crim, que va commocionar la població de Castelldefels, va succeïr el matí del 29 de novembre de 2005, quan Fernando Sánchez Medina i el seu nebot van entrar a la joieria amb la intenció de robar i de repent, per circumstàncies que no s'han pogut aclarir, van atacar mortalment amb una navalla al matrimoni i al fill que regemtaven l'establiment.

La decisió del jutge afirma que com a màxim haurand e complir només 40 anys de condemna del total que exposa la condemna.

A més, a Juan Antonio Sánchez se l'ha condemnat per tres delcites d'assassinat amb alevosia, a la pena de 15 anys de presó per cadascuna i a un any i nou mesos de presó per un delcite de robatori. La sentència també fixa la prohibició per ambdós condemnats de residir i anar a Castelldefels o apropar-se a un quilòmetre de distància dels familiars de las víctimes, durant els tres anys posteriors al final de la seva condemna.

La resolució remarca que tot i que l'autor material de les navallades va ser Fernando Sánchez Medina, el seu nebot també es condemnat per l'assassinat perquè estava present i el va acceptar. Diu el text que el jove va permetre i va reforçar l'actucació del seu oncle, en impedir que les víctimes sortissin a demanar ajuda al carrer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana de Tarragona amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera
salut

Can Ruti elimina les arrítimes més freqüents de forma més segura

Badalona

El Pla de l’Estany posarà càmeres per detectar abocaments incontrolats

banyoles
SERVEIS

Reoberts tots els carrils de l’AP-7 després d’un matí molt complicat

Sant Cugat del Vallès

L’Ajuntament aprova el Pla Director d’Aigua

porqueres
SERVEIS

TMB vol tancar l’any amb un 25% de la flota de busos de zero emissions

BARCELONA
societat

Òmnium rebutja amnistiar els policies investigats per les càrregues de l’1-O

girona / aiguaviva
SERVEIS

Problemes en la reparació de la fuita d’aigua que afecta el Montsià

L’Aldea