Societat

El tancament de l'aeroport de Lisboa causa les primeres cancel·lacions al Prat

El núvol de cendres volcànic podria travessar avui pel mig de l'Estat espanyol. De moment, Aena ha obert aquesta matinada tots els aeroports espanyols que ahir estaven tancats, tot i que Madrid-Barajas podria tancar avui

Cap a les vuit del matí d'aquest dilluns, Lisboa ha hagut de tancar el seu aeroport principal pels efectes del núvol de cendra volcànica que torna a sobrevolar la Península. La infraestructura estarà tancada almenys fins a les dotze del migdia, segons ha informat Aena.

A l'aeroport del Prat ja hi ha tres vols cancel·lats, dues sortides cap a Lisboa i Porto i una arribada de la capital portuguesa. A banda, també s'han anul·lat dos vols més de sortida des de Barcelona en direcció a Munic. En total, el Prat té previstes per a aquesta jornada un total de 895 operacions, entre enlairaments i aterratges.

Per tant, es manté l'alerta per la previsió que la massa volcànica torni a travessar l'Estat espanyol del nord cap al sud.

Els mapes tracen el pas del núvol pel mig de la Península i, per tant, passaria de ple per sobre de Madrid i podria afectar l'aeroport de Barajas.

A la resta d'aeroports catalans gestionats per Aena, l'activitat aèria trasncorre aquest matí amb normalitat i no s'hi ha notificat cap cancel·lació, fins a les 9 hores. A l'aeroport de Girona, s'han programat per aquest dilluns 112 vols, i a Reus, 32 més, entre enlairaments i aterratges.

Aquest diumenge van haver de tancar els aeroports de Burgos, Valladolid, León, Bilbao, Santander i els d'Astúries, que, segons Aena, han reobert a les dues d'aquesta matinada. Els aeroports d'Alemanya, Portugal, Croàcia, Àustria i alguns d'Itàlia també han tornat a obrir.

Per tot això, el gestor d'aeroports espanyol recomana sempre informar-se de l'estat dels vols abans de desplaçar-se a l'aeroport, ja sigui trucant a les aerolínies o als telèfons d'informació 902 404 704 o 91 321 10 00.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.