Societat

CiU i PP critiquen la presència de Lanau i del cap de Bombers a la comissió

Consideren que la presència dels alts càrrecs d'Interior pot condicionar els compareixents sobre l'incendi d'Horta de Sant Joan

CiU i PP han criticat aquest dimarts la presència de la directora general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Olga Lanau, i del subdirector del cos de Bombers, Joan Rovira, a la comissió d'investigació sobre l'incendi d'Horta de Sant Joan quan no els toca comparèixer.

El popular Rafael Luna ha indicat que la seva presència "podria condicionar directa o indirectament els compareixents", i ha recordat que els grups havien acordat que si volien seguir la comissió, ho podrien fer des d'una sala annexa. En la mateixa línia s'ha expressat Jordi Turull (CiU). L'ecosocialista Jaume Bosch, ha acusat l'oposició de voler "vetar" la presència de càrrecs dels departaments de la Generalitat.

Així ha començat la segona sessió de compareixences de la comissió d'investigació. El diputat del PP Rafael Luna ha demanat la paraula en primer lloc per demanar que en la propera comissió no estiguin presents alts càrrecs del departament d'Interior. El diputat de CiU Jordi Turull hi ha coincidit. Davant aquestes intervencions, el president del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Jaume Bosch, ha mostrat la seva sorpresa pel fet que els grups de l'oposició "vulguin vetar la presència dels càrrecs dels departaments que sigui".

"No vetarem absolutament ningú"
Turull li ha respost: "No es tracta de vetar o no vetar. Es va arribar a un acord que deia que en aquesta sala hi hauria els compareixents, els grups i els mitjans de comunicació". I si hi ha persones que volen seguir la comissió, ha continuat, l'acord deia que s'habilitaria una sala "per no condicionar" els compareixents. En qualsevol cas, el diputat de CiU ha dit que no té "cap inconvenient" si Lanau o Rovira volen estar dins de la comissió, però ha demanat que quedi clar "per saber-ho de cara a futures compareixences". "No vetarem absolutament ningú", ha conclòs.

També ha reaccionat Luna, que ha recordat a Bosch que s'havia arribat a un "acord protocolari" i el mateix PP voldria que alguns alcaldes poguessin venir i "se'ls ha dit que no". "Aquí no es veta ningú, aquí hem arribat a un acord", ha sentenciat.

Després d'aquestes intervencions, el president de la comissió, Higini Clotas, ha pres la paraula per recordar que la comissió és pública i que tothom té dret a assistir. Segons Clotas, es va acordar una sala annexa en cas que les sol·licituds per assistir fossin superiors a la capacitat de la sala de la comissió. "Els prego que tallem aquí el debat, tindrem oportunitat de parlar-ho amb els portaveus", ha acabat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

El Pride reclama educació sexoafectiva diversa i de gènere

Barcelona

Reclamen mesures a Renfe per evitar la desconnexió del sud del país

Tarragona
PORTBOU

Estabilitzen un foc forestal provocat per un cotxe que s’ha incendiat a l’N-260

PORTBOU
medi ambient

El termòmetre supera els 41° al Priorat i l’Ebre

barcelona
Medi Ambient

Peixos morts al Besòs pel vessament de químics de l’incendi de Polinyà

Santa Coloma de Gramenet
Medi Ambient

La platja del Fòrum, tancada per l’arribada d’aigües d’extinció del foc de Polinyà

Sant Adrià de Besòs

Reobre oficialment l’Arqueoparc Coves de Serinyà

serinyà
Societat

Activat el Pla Alfa per risc molt alt d’incendi a 13 comarques

Barcelona

Barcelona dedica un parc a l’activista antifeixista Neus Català

Barcelona