Societat

L'oposició planteja un ultimàtum a Montilla perquè obri una comissió d'investigació sobre el foc dels Ports

CiU, PP i C's tornen a demanar al president de la Generalitat que cessi els consellers Joan Saura i Francesc Baltasar per la gestió feta durant l'incendi

El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol; la del PPC, Dolors Montserrat, i el del Grup Mixt, Albert Rivera, han demanat aquest dimecres al president de la Generalitat, José Montilla, que obri una comissió d'investigació per aclarir el que va succeir durant l'incendi d'Horta de Sant Joan.

Els partits també han reclamat que el president cessi els consellers Baltasar i Saura, però han insistit que necessiten tenir tota la informació sobre els fets.

Pujol ha donat al president un cert temps perquè "recuperi un punt de dignitat i doni a  conèixer tota la informació de la qual disposa", mentre que Montserrat ha opinat que les compareixences de dilluns dels dos consellers "no han servit per a res".

Sense arribar a fixar una data límit concreta, Pujol ha donat a entendre que Montilla disposa d'almenys "una setmana" de marge per "meditar" aquesta decisió: "No li posarem una pistola al pit si realment té ganes de liderar tot això", ha afirmat.

El portaveu parlamentari de CiU no s'ha volgut pronunciar ni comprometre a impulsar des de la federació nacionalista la comissió  d'investigació en cas que el president de la Generalitat no ho faci, tot i que no ha tancat la porta a poder-ho tirar endavant.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.