Societat

Els treballadors de TMB convoquen una aturada pel 22 de juny per reclamar un conveni que aporti llocs de treball

Entre les 11 i les 16 hores del pròxim dilluns 22 de juny els treballadors de TMB aturaran la seva activitat

Els conductors de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han decidit convocar una aturada de cinc hores pel proper 22 de juny per denunciar l'estancament en la negociació del conveni.

El comitè d'empresa ha criticat la direcció de TMB per no acceptar la proposta de la plantilla, amb la qual assegura que es crearien 500 nous llocs de treball, i amb els quals es podria posar "un granet de sorra per sortir d'aquest panorama de destrucció de feina".

El dia escollit per l'aturada coincideix amb un judici pel presumpte incompliment de la direcció de l'acord que va posar fi ara fa un any al conflicte pels dos dies de festa setmanals que va provocar les darreres vagues de conductors.

Després de començar a negociar el proper conveni col·lectiu el passat 6 de maig de 2008, les negociacions "estan parades i no es veu cap possibilitat d'acord", ha denunciat el delegat del comitè de conveni, Josep Garganté.

També ha criticat que la direcció no vol afegir pressupost per augmentar la plantilla durant la setmana completa (de dilluns a diumenge) i opta per contractar treballadors per caps de setmana i dies festius amb salaris d'entorn de 600 euros, unes condicions inferiors a la resta de plantilla.

Segons els treballadors, la direcció no accepta la proposta de la plantilla amb la qual es crearien 500 nous llocs de treball, fet que contribuiria a millorar la situació de destrucció de feina.

Així, el proper dia 22 de juny, entre les onze del matí i les quatre de la tarda, els treballadors d'autobusos aturaran la seva activitat i s'ajuntaran en assemblea a la una de la tarda a la ronda Sant Pere de Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.