Societat

Mor a Mallorca una dona de 33 anys per la grip nova, la primera víctima als Països Catalans

La jove estava ingressada a l'Hospital Son Llàtzer de Palma des del 12 de juliol passat

Una dona de 33 anys que estava ingressada a l'Hospital Son Llàtzer de Palma de Mallorca des del 12 de juliol passat ha mort aquest dijous com a conseqüència de complicacions derivades de la grip nova, segons ha informat el ministeri de Sanitat.

Es tracta de la tercera víctima del virus a l'Estat i la primera als Països Catalans després de la mort a Madrid d'una jove embarassada i d'un home de 41 anys a les Canàries.

El ministeri de Sanitat insisteix que la informació de què es disposa fins ara apunta que generalment el virus provoca una grip lleu que respon bé als tractaments convencionals en gairebé tots els casos. Dels 14.600 casos que s'han detectat a Europa, 17 han mort. Per tant, segons Sanitat, la mortaldat de la nova grip és inferior a la de la grip estacional. En aquests moments, a l'Estat hi ha 1.222 casos confirmats.

Sanitat també recorda que ens trobem en la fase 6 d'una pandèmia declarada per l'OMS que, en aquest cas, indica disseminació i no major gravetat, de manera que l'OMS no ha recomanat restringir la mobilitat dels ciutadans. Segons el ministeri, el sistema de salut de l'Estat té tots els sistemes de vigilància epidemiològica i els dispositius d'atenció sanitària "completament activats" per "assegurar la correcta detecció precoç i una atenció sanitària adequada i eficaç".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.