Societat

Una embarassada amb grip nova, ingressada greu al País Valencià

La ministra de Sanidad explica que la mort de Palma és la primera a l'Estat en una persona que no presentava cap altra malaltia aparent

Una dona amb grip nova està hospitalitzada a La Fe de València amb pronòstic greu. La pacient, embarassada de 26 setmanes, va ingressar dijous passat a la nit a la Unitat d'Infeccions per problemes respiratoris.

Aquesta tarda ha estat traslladada a la Unitat de Vigilància intensiva (UCI) amb l'objectiu de controlar al màxim el seu estat i evolució, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Una mort a Palma
La ministra de Sanitat i Política Social, Trinidad Jiménez, ha assegurat avui que encara es desconeix si la pacient nigeriana morta a Palma per grip A, tenia alguna altra malaltia. Jiménez ha admès que, en aquesta pacient, la malaltia hauria evolucionat "de forma molt ràpida" ja que els antivirals no van respondre.

La ministra de Sanitat ha puntualitzat que "no seria el primer cas" d'aquestes característiques ja que també hi ha hagut comunicacions d'altres països d'"aquest tipus d'incidències". "El que sí hem vist és que aparentment era una dona jove i que no presentava una malaltia de base", ha afegit. En canvi, els altres casos greus i morts els han patit persones que tenien altres patologies.

Segons Jiménez, el govern espanyol ha comunicat aquesta mort a l'Organització Mundial de la Salut (OMS) tal i com es fa en tots els casos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.