Societat

El torero José Tomás queda ferit molt greu després de l'envestida d'un toro a Mèxic

L'accident coincideix, precisament, amb l'inici de la temporada taurina de Barcelona, en ple debat sobre la prohibició dels toros a Catalunya.

El torero madrileny José Tomás ha quedat ferit molt greu després que un toro l'ha envestit amb la banya mentre torejava a la ciutat mexicana d'Aguascalientes.

L'accident, que ha passat aquest dissabte de matinada, ha deixat al torero amb una profunda ferida a la cuixa esquerra que li ha afectat l'artèria femoral i la ilíaca, i li ha provocat una intensa hemorràgia que ha obligat, fins i tot, a demanar donants de sang a través de la megafonia de la plaça.

Tomàs ha estat traslladat a l'hospital Miguel Hidalgo d'Aguascalientes, on se l'ha operat d'urgència durant més de tres hores i mitja. El torero es troba en estat crític i els metges han explicat que les properes 48 hores seran decisives.

L'accident coincideix, precisament, amb l'inici de la temporada taurina de Barcelona, en ple debat sobre la prohibició dels toros a Catalunya.

En concret, la temporada engega aquest diumenge a la plaça Monumental de Barcelona, l'única plaça que continua oberta a Catalunya, amb un cartell atractiu per als aficionats i la previsió que l'única plaça que queda a Catalunya presenti una bona entrada, mentre el Parlament continua amb el debat sobre la seva prohibició.

Jesulín de Ubrique, Manuel Díaz 'El Cordobés' i David Fandila 'El Fandi', torejaran amb sis toros de la ramaderia de Juan Pedro Domecq, en un esdeveniment que té una especial rellevància davant de la possibilitat de la prohibició, i per al que s'han acreditat periodistes estrangers i d'altres de catalans "que no solen cobrir informativament la temporada", destaca l'empresa organitzadora.

Està previst que José Tomás visiti Barcelona el 18 de juliol. Tomás és el torero estrella ja que és l'únic que ha aconseguit penjar el cartell de complet a la Monumental durant els últims dos anys.

Durant els dos últims anys s'han realitzat prop de 40 festes taurines a la capital catalana. Només en quatre es va penjar el cartell de 'ple' a les taquilles.

L'inici a Barcelona coincideix en el temps amb el debat que es viu en el Parlament sobre la idoneïtat de prohibir les curses a Catalunya, que es va iniciar amb l'admissió a tràmit d'una iniciativa legislativa popular (ILP) acompanyada de 180.000 firmes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.