Societat

90 municipis de Girona continuen amb problemes de servei elèctric, segons Interior

Les connexions provisionals resolen parcialment el subministrament a 45 pobles. La Comissió estatal de l'Energia també obre expedient a REE i Endesa

Uns 90 municipis gironins continuaran amb problemes de subministrament elèctric –parcials en 50 d'aquestes poblacions– i uns 20.000 ciutadans patiran les conseqüències de la falta d'energia aquest dijous a la nit, segons la conselleria d'Interior de la Generalitat.

La conselleria ha informat que el dispositiu especial "porta a porta" iniciat aquest dijous ha passat pel 20 per cent de la cinquantena d'urbanitzacions previstes, no ha trobat incidències "destacables", però ha servit per abastar d'alguns productes necessaris els veïns. Segons Interior, 225 grups electrògens han estat posats en servei per donar electricitat i que 49 més estaven en procés d'instal·lació, a més d'anunciar l'elaboració d'un calendari de reparació de danys en les xarxes de distribució d'electricitat.

Lloret rep els generadors
L'alcalde de Lloret de Mar (Selva), Xavier Crespo, ha confirmat a l'ACN que s'està treballant per engegar una línia de llum provisional, provinent de Tordera i Blanes, per donar així servei a una part important de la població. Es tracta d'un cablejat provisional, amb pals de fusta, que substituiria la línia que va caure, situada en el bosc que va de Lloret a Blanes. Segons Crespo, si aquesta línia provisional es pot donar d'alta en les properes hores, "donarà servei a bona part de Lloret de Mar". L'alcalde ha lamentat, però, que dels més de 100 treballadors que Endesa va prometre que treballarien aquest dijous a Lloret, "només n'han arribat 14".

"Estan treballant des del matí i ja els hem portat el menjar a migdia perquè és molta la feina a fer", ha assenyalat Crespo. A més de treballar per engegar la línia provinent de Blanes, es fa el mateix per recuperar una altra línia que passa per Sant Pere del Bosc. Aquest dijous al matí han arribat 13 generadors més a Lloret, que s'afegeixen als 9 que ja havien arribat dimecres.

Hi ha generadors d'electricitat a les escoles de Lloret, que aquest divendres s'espera que puguin obrir les portes. Els veïns que no tinguin llum ni calefacció a casa poden anar al gimnàs de l'escola Àngels Alemany, que ha obert portes gràcies a un generador que proporciona subministrament elèctric, calefacció i aigua calenta. Així, les famílies que ho necessitin s'hi poden adreçar al llarg del dia per tal de poder-se dutxar amb aigua calenta i fer un àpat també calent.

El gimnàs ja va obrir les portes aquest dimecres i un bon grapat dels veïns l'ha fet servir i, fins i tot, hi han passat la nit. També ha obert el Casal del Jubilat. Gràcies al gas butà, ofereix la zona del bar a una bona temperatura, així com begudes i plats calents a les persones grans de la vila.

Nou expedient a les elèctriques
La Comissió estatal de l'Energia (CNE) ha obert aquest dijous un expedient informatiu a Red Eléctrica de España (REE) i a Endesa per les avaries de dilluns passat arran de la nevada sobre Catalunya, que afecta encara un gran nombre de municipis de les comarques de Girona, i també per l'apagada causada a Tenerife el 18 de febrer i les seves conseqüències, que es van allargar fins a l'1 de març.

L'expedient obert per la CEE s'afegeix, en el cas de Catalunya, als iniciats per la Generalitat a les empreses que presideixen Luis Atienza i Borja Prado, que també afecta les elèctriques Agri-Energia, Bassols, Estabanell i Pahisa i Eléctrica del Cardener.

REE va completar dimarts la reparació de la línia d'alta tensió entre Vic i Juià i afirma que qualsevol errada de subministrament a partir d'aquella data no és responsabilitat seva.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.