Societat

El govern alerta que el ministeri de Cultura podria reclamar les subvencions del Palau que Millet va desviar

Tresserras creu que els diners atorgats per l'administració pública s'han d'acabar destinant als usos per als quals van ser atorgats. Les ajudes anaven dirigides a la restauració de l'edifici o la promoció de l'activitat cultural

El ministeri de Cultura podria demanar al Palau de la Música la devolució de part dels dos milions d'euros de subvenció atorgada al consorci de l'entitat el 2008 i que l'expresident del Palau, Fèlix Millet, i el seu entorn haurien desviat de manera fraudulenta. Això és el que es desprèn d'una auditoria especial elaborada per la Generalitat l'any passat i en què el mateix govern alerta d'aquest "risc", segons ha pogut saber Catalunya Ràdio.

En una entrevista aquest dimarts a El matí de Catalunya Ràdio el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, ha dit que els diners públics del Palau que es recuperin "s'haurien de destinar a la finalitat per a la qual van ser emesos".

L'auditoria especial elaborada per la Generalitat al Consorci del Palau de la Música inclouria una anotació del mateix govern que alerta del risc que el ministeri de Cultura reclami a l'entitat part dels dos milions d'euros que el govern espanyol va atorgar al Palau de la Música per a la restauració de l'equipament, després d'haver-se comprovat que Fèlix Millet va destinar els diners a usos personals.

Tresserras ha destacat que l'actitud tant del ministeri de Cultura i de la Generalitat com de l'Ajuntament és "arribar fins al fons" en aquest cas de corrupció, recuperant els comptes de "tant de temps enrere com calgui" per saber a què es van destinar els diners i "recuperar-ne tants com sigui possible a través dels procediments que calgui".

Sobre què fer amb aquests recursos públics un cop recuperats, el titular de Cultura no ha deixat clar si les administracions públiques les han de reclamar o s'han de quedar al Palau, però sí que ha explicat que "el que és fonamental" és que aquests diners de les administracions públiques s'acabin destinant a aquells usos per als quals van ser atorgats, és a dir, o bé per restaurar l'edifici del Palau o bé per promoure l'activitat cultural.

Tresserras ha assegurat també que per la complexitat de la trama fraudulenta "es fa difícil deslligar" en els comptes els que provenen de recursos públics dels que són privats.

El titular de Cultura ha dit que Fèlix Millet "va enganyar tothom" i ha reconegut la responsabilitat de la Generalitat per "ingenuïtat i per manca de control minuciós" en no adonar-se de l'activitat fraudulenta durant tots aquests anys. Però ha ressaltat que, un cop detectat el delicte, el govern ha actuat amb "tota la contundència i la màxima celeritat" per canviar l'estructura del Palau i retornar la confiança en l'entitat.

Malgrat assumir responsabilitats, Tresserras ha descartat cap dimissió política pel cas Palau afirmant que "toca dimitir quan s'ha actuat irresponsablement", que no és el mateix, ha afegit, "que tenir-ne responsabilitat".

El conseller ha expressat també que entén que l'opinió pública "se sorprengui" en veure que "no hi ha proporció entre el mal que ha fet (Fèlix Millet) i la situació (judicial) que té"', malgrat que Tresserras ha destacat que respecta les decisions judicials.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.