Societat

Les dones de Millet i Montull, davant el jutge el 30 d'abril

Ja són deu les persones imputades per l'escàndol del Palau. Llum verda a la llei 'anti-Millet'

Marta Vallès -dona de Fèlix Millet-, Mercè Mir -dona de Jordi Montull- i Joan Segura, exsecretari de la Fundació del Palau de la Música, hauran de declarar el 30 d'abril en condició d'imputats per l'escàndol del cas Millet. Tal com va avançar dilluns l'AVUI, el jutge instructor, Juli Solaz, ha decidit activar la investigació fent aquestes tres imputacions, que eleven fins a deu el nombre total de persones formalment acusades en la causa.

La implicació de la dona de Millet en la causa és una circumstància que s'ha anat fent evident a mesura que ha avançat la investigació, fins al punt que ella mateixa ja havia contractat fa temps els serveis del bufet d'advocats Piqué. La dona de Montull serà defensada per un lletrat del despatx Molins, el mateix que representa el seu marit, la seva filla Gemma i Fèlix Millet.

Al costat de les noves imputacions, el jutge també ha establert el calendari de les declaracions dels testimonis, que començaran el dijous 8 d'abril i acabaran el dimarts 27. Els primers a declarar seran treballadors del Palau que treien diners en efectiu per ordre de Millet. L'exsecretària, Elisabet Barberà, també serà una de les primeres que declararan en condició de testimoni. Per als dies 23 i 27 està prevista la declaració dels responsables de les empreses Letter Graphic, New Letter i Hispart, vinculades a campanyes electorals de CiU i el PSC i que haurien cobrat del Palau grans quantitats sense una justificació clara.

Nova llei
D'altra banda, el govern va aprovar ahir la llei del protectorat de fundacions, una norma que -com va avançar l'AVUI- té com a missió incrementar el control dels diners públics que arriben a aquest tipus d'entitats.

La nova norma introdueix mecanismes per augmentar la transparència en la gestió i el control de les fundacions, així com un règim de sancions.

El govern s'ha donat pressa a elaborar i tramitar la norma, però el fet que la legislatura ja estigui en la recta final fa pensar que difícilment aquesta nova llei superarà l'aprovació del Parlament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.