Societat

Francesc Baltasar admet errors en l'informe d'Horta i demana disculpes

El conseller de Medi Ambient de la Generalitat ha remarcat que “no s'ha volgut ni mentir” i ha negat que s'hagi comès "cap negligència"

El conseller de Medi Ambient de la Generalitat, Francesc Baltasar, ha reconegut errors en l'informe dels agents rurals quant a la ubicació de l'inici del foc del juliol del 2009, i ha demanat disculpes “per totes les conseqüències” que de l'”error” se n'hagin pogut derivar.

En una compareixença al Parlament, Baltasar ha remarcat que “no s'ha volgut ni mentir” i ha negat que s'hagi comès "cap negligència".

El conseller ha detallat les dades sobre les condicions en què es van produir els fets, algunes de les quals van afavorir la propagació del foc. Ha exemplificat que la senyal d'un llamp en un arbre, degut a una tempesta seca va fer guiar la investigació ja que “el 85% dels incendis del Massís dels Ports són provocats per llamps”. Així, i segons l'informe dels Agents Rurals, el llamp era l'única causa de l'incendi.

Baltasar també ha explicat que l'informe meteorològic detallava que "es van produir tempestes de llamps", i ha afegit, sobre l'informe del cos d'agents rurals, que els testimonis van confirmar la presència d'un llamp al lloc dels fets.

"Queda clar que les conclusions són conseqüència de l'error de la determinació de l'àrea d'inici", ha assegurat.

Tot i que Baltasar ha defensat la competència i preparació del cos d'agents rurals, ha dit que que “no són infalibles i es poden equivocar”. El que sí que ha dit és que s'ha de perfeccionar la metodologia de treball i ja ha anunciat mesures de millora. Entre elles, les organitzatives, les formatives i la de la recollida de dades rellevants.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.