Societat

Una cinta d'Aena confirma que Spanair es va plantejar canviar d'avió

L'enregistrament de la conversa entre el responsable d'operacions de Spanair i el cap d'operacions de Madrid-Barajas quan es va detectar la primera incidència del vol JK-5022 de Spanair revela que la companyia sí que va plantejar un canvi de matrícula per substituir l'avió accidentat. D'aquesta manera, Aena confirma la versió de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, que ahir va assegurar al Congrés dels Diputats que Spanair es va plantejar canviar l'avió que després va patir l'accident.

Aquest dissabte al matí la companyia Spanair ha emès un comunicat en què desmentia les declaracions d'Álvarez i assegurava que "en cap moment" va indicar la seva intenció de substituir l'avió accidentat sinó que, davant la incidència, va informar l'aeroport de que comptava amb un altre avió disponible, però que "després d'avaluar l'avaria" va considerar que "el canvi no estava justificat".

A la cinta, difosa per la Cadena Ser, s'escolta com des de Spanair se sol·licita un canvi de matrícula -la EC-HFS per la EC-HFP de l'aparell sinistrat- i fins i tot es parla amb el Centre de Gestió Aeroportuària (CGA) la possibilitat d'habilitar un canvi de porta, perquè puguin sortir els passatgers.

La conversa podria confirmar que Spanair sí va consultar la possibilitat d'un canvi d'avió després que el pilot detectés la primera avaria. La gravació acaba quan el representant de Spanair, després d'informar del retard i d'un possible canvi de matrícula, informa de nou al responsable de l'aeroport de que el vol programat "es deixarà tal com està" si soluciona el problema tècnic.

Segons Aena,el CGA enregistra sistemàticament totes les informacions que faciliten les companyies aèries sobre les seves operacions a l'aeroport de Barajas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.