Societat

El jutge investigarà AENA per incomplir la normativa de seguretat a Barajas

Accident a Barajas

El jutge Javier Pérez, encarregat del procés judicial de l'accident de Spanair a Barajas, investigarà Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA) per un suposat incompliment en la normativa de seguretat establerta en el Reglament de Circulació Aèria sobre les operacions simultànies a les pistes d'aterratge i enlairament de l'aeroport de Barajas, concretament en referència a la configuració de les pistes el dia dels fets.

El passat 4 de setembre l'expilot Luis Guil, va presentar una denúncia en la qual donava a conèixer les presumptes irregularitats d'AENA en la configuració de les pistes. Segons el denunciant, "les pistes estan creuades enlloc d'estar paral·leles com exigeix la normativa vigent sobre operacions simultànies". "Barajas és l'únic aeroport europeu en el que no existeixen pistes independents", ja que "no estan preparades perquè en una mateixa hi hagi maniobres d'enlairament i d'aterratge", ha dit Guil.

"AENA està cometent multitud de barbaritats a Barajas", ha denunciat Guil, que considera que les zones de protecció no estan habilitades per aterratges d'emergència i es poden "produir múltiples accidents amb col·lisions en cadena, tant a terra com en vol". El jutge ha decidit acumular aquesta denúncia a la investigació judicial iniciada per l'accident de l'avió de Spanair el passat 20 d'agost.

 

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.