Societat

Barcelona trencarà costures si té els Jocs

L’Ajuntament compta amb l’Àrea Metropolitana i amb les noves infraestructures per superar els límits de la ciutat

Barcelona envaeix Catalunya, o el que és el mateix, Barcelona vol trencar les seves costures i deixar de ser una ciutat atrapada entre dos rius, el mar i la muntanya. Aquest és el pla ocult de la candidatura als Jocs d’Hivern del 2022 que aquesta setmana ha començat a caminar mitjançant l’anunci sorprenent de l’alcalde, Jordi Hereu. La manera fina de verbalitzar aquesta estratègia, la-candidatura-com-a-projecte-de-país, compta en primer lloc amb el futur govern de l’Àrea Metropolitana i amb les potencialitats de les noves infraestructures que tancaran una primera fase de redefinició de l’anomenada, ara sí, Gran Barcelona.

L’Ajuntament, i ahir ho explicitava el quart tinent d’alcalde, Ramon Garcia-Bragado, creu que ha arribat el moment de “no quedar-se en els límits de la capital” i aprofitar els puntals de l’estació de la Sagrera, l’aeroport del Prat i la capitalitat oficiosa de la Mediterrània per redefinir de manera immediata, d’ara fins al 2015, un espai que té un radi de 50 quilòmetres al voltant de Barcelona.

Del centre de la ciutat cap enfora, l’ampliació del metro amb la L9 i el perllongament de la L2, el túnel d’Horta, el túnel de la Conreria, la línia orbital ferroviària i el Quart Cinturó són altres projectes que canviaran la fesomia del rerepaís de la capital.

Segona fase, 2015-2022
Entre el 2015 i el 2022 arribaria la segona fase de la progressió de la Barcelona ciutat a la Catalunya ciutat amb la millora de les connexions amb els Pirineus olímpics i projectes com els desdoblaments planificats Berga-Bagà i Lleida-Sopeira o el desdoblament futurible túnel del Cadí-Puigcerdà.

“Els Jocs tenen una perspectiva metropolitana molt clara, més que el 1992; quan el COI va acceptar la candidatura de Barcelona el 1986, CiU es va carregar l’Àrea Metropolitana l’any següent”, afegia ahir Garcia-Bragado.

No obstant això, aquesta perspectiva metropolitana també s’ha de concretar en el dossier de la candidatura, que es troba en estat “protozoic”, segons fonts municipals. No està decidida la ubicació d’equipaments com una nova Vila Olímpica, però sí que es veu amb bons ulls que el nou palau de gel –per a les competicions d’hoquei gel, patinatge i cúrling, que assumirà la ciutat– es pugui aixecar en municipis veïns a Barcelona. L’Estadi Olímpic i el Sant Jordi quedarien per a les cerimònies d’obertura i clausura.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera