Societat

Belloch diu a Hereu que no està convidat a Saragossa

L'alcalde de la capital aragonesa creu que Barcelona no s'ha comportat amb esperit olímpic

L'alcalde de Saragossa, Juan Alberto Belloch, ha advertit aquest divendres el seu homòleg de Barcelona, el també socialista Jordi Hereu, que no està convidat a la capital aragonesa i que "aquest no és el moment més adequat per a una visita d'aquest tipus".

Així s'ha pronunciat Belloch, en declaracions als mitjans de comunicació, en al·lusió a la possibilitat que Hereu vulgui acudir a Saragossa per entrevistar-se amb ell i explicar-li la decisió de presentar una candidatura de Barcelona per competir amb Saragossa-Pirineus als Jocs Olímpics d'Hivern del 2022.

L'alcalde de Saragossa ha informat que Hereu el va trucar immediatament després d'acabar la roda de premsa en la qual va anunciar la candidatura de Barcelona, però "no abans".

Per Belloch, aquest tipus de coses s'avisen i parlen i no es fan d'aquesta manera, el contrari de l'actitud que va mantenir Lleida que, ha assegurat, des d'un primer moment va mantenir contactes amb ell i amb el president d'Aragó, Marcelino Iglesias, per intentar concórrer junts a aquest esdeveniment, encara que va ser desaconsellat pel Comitè Olímpic Espanyol per qüestions tècniques i d'operativitat.

No obstant això, el comportament amb què ha actuat Barcelona "no és olímpic" i així li ho va transmetre a Hereu, ha precisat Belloch.

L'alcalde de Saragossa creu que aquest anunci ha tingut efectes positius perquè "cohesiona l'opinió ciutadana d'Aragó i de Saragossa" que fins fa uns dies mirava les aspiracions d'aquesta candidatura amb escepticisme.

"Una cosa que estava gairebé oblidada ara suscita entusiasme i cohesió" i cal agrair-ho "a la candidatura perdedora de Barcelona", ha afegit.

Això no obstant, segons el seu parer també produeix un perjudici, perquè l'administració general de l'Estat ha de ser objectiva i ja no pot implicar-se amb Saragossa "fins que no guanyi", encara que "a l'hora de la veritat és el COE qui haurà de prendre la decisió".

També li han sorprès les declaracions de la presidenta del PP d'Aragó, Luisa Fernanda Rudi, a la qual ha anomenat "la doctora No" i que ha acusat Belloch i Iglesias de no defensar amb prou entusiasme la candidatura. En realitat, va ser ella la que "va prohibir" als seus regidors votar a favor d'una moció de suport als Jocs Olímpics en el ple.

Ha comentat a més que el primer pas de Saragossa-Pirineus serà consolidar el Consorci en el qual es plasmi que tot Aragó està darrere del projecte. Ja està elaborat l'esborrany i ara es remetrà a tots els alcaldes vinculats a aquesta candidatura i les reunions formals començaran aquesta pròxima setmana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.