Societat

L'Aragó, a punt per competir amb Barcelona

Sorpresa i empenta. Així ja han acollit les institucions aragoneses l'anunci de la candidatura de Barcelona per organitzar els Jocs Olímpics d'Hivern de l'any 2022, als quals també aspira Saragossa en un projecte conjunt amb Jaca. Ara bé, mentre per a l'alcalde saragossà és una "lluita digna", el de Jaca creu que la candidatura catalana és inoportuna

Sorpresa i empenta. Aquests són els dos conceptes que defineixen les reaccions en les institucions aragoneses davant l'anunci de la candidatura de Barcelona per organitzar els Jocs Olímpics d'Hivern de l'any 2022, als quals també aspira Saragossa en un projecte conjunt amb Jaca.

Així, el president d'Aragó, Marcelino Iglesias, ha remarcat aquest dimecres que l'Aragó té "la millor muntanya del Pirineu, les millors estacions i les millors possibilitats" per portar a terme uns Jocs Olímpics d'Hivern.

"Ens hem quedat molt sorpresos perquè no teníem notícies de les intencions de Barcelona. Sabíem que Lleida s'ho estava plantejant, però de Barcelona no en sabíem res. Malgrat tot, continuarem amb el projecte i estem plenament convençuts que tindrem el suport suficient tant en el govern d'Espanya com en el Comitè Olímpic Espanyol per tirar endavant aquesta candidatura", ha explicat Iglesias.

Però no només això. Iglesias ha afirmat: "Jo tinc la impressió que l'alcalde de Barcelona no debia saber ben bé que hi havia una candidatura aragonesa".

En aquesta línia, l'alcalde de Saragossa, Juan Alberto Belloch, ha indicat que competir amb la capital catalana és una "lluita digna" perquè la competència sempre és bona.

Com no podia ser d'una altra manera, Belloch també està plenament convençut que el seu projecte serà el vencedor, i ho ha argumentat adduint el suport ciutadà. "Darrere d'aquest projecte hi ha tot l'Aragó" i en el cas de Barcelona "no fa aquesta impressió", ha afirmat.

Una mica més desmarcat d'aquesta posició tan esportiva hi ha l'alcalde de Jaca, Enrique Villarroya, per a qui la candidatura de Barcelona és clarament inoportuna.

I és que per Villarroya, "no és el més oportú jugar en aquest àmbit olímpic". Dit això, ha volgut recordar que anteriorment Jaca "va ser capaç de donar un pas enrere" per facilitar que Barcelona, en les seves primeres passes cap a la nominació per al 1992, "no tingués competència i distracció dins d'Espanya".

De fet, al seu entendre, Barcelona "hauria de valorar l'experiència d'Aragó, de Saragossa i de Jaca en altres moments" i ha insistit que "no és bona aquesta competència".

Més encara. Villarroya ha dit: "Si els Jocs Olímpics de Barcelona ens van fer sentir orgullosos a tots els espanyols, crec que en aquests moments la candidatura que més ha treballat ha estat la de Jaca".

Jaca ja va demanar ser la seu dels Jocs Olímpics d'Hivern els anys 1998, 2002, 2010 i 2014 i els quatre intents van ser fallits.

L'important és guanyar
El president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, ha celebrat la intenció de Barcelona i no s'ha mostrat gens preocupat per la coincidència de plans amb Saragossa. "L'important –ha assegurat– no és que siguin un o dos els projectes, sinó que siguin guanyadors".

Blanco ha detallat que va tenir coneixement dels plans de l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, el mes de novembre passat. "Aquest és l'inici d'un llarg procés i pot donar-se el cas que hi hagi fins i tot més candidates, tot i que no em consta. Quan això succeeix és l'assemblea del COE la que decideix", ha matisat.

En aquest sentit, ha recordat que amb anterioritat Jaca i Granada, així com Sevilla i Madrid, ja van coincidir a demanar els mateixos Jocs.

"Estic convençut que tant Saragossa com Barcelona faran un bon projecte perquè són dues candidatures fiables, però encara estem davant una declaració d'intencions. Queda molt, s'ha d'esperar, veure com són els projectes, pressupostar-los, escriure'ls. Cal molt de temps i molt de treball", ha sentenciat el president del COE.

Per la seva banda, el president de la Reial Federació Espanyola d'Esports d'Hivern (RFEDI), Eduardo Roldán, considera que l'anunci de Barcelona és una notícia "fantàstica", tot i que ha volgut recordar que "existeix ja una prèvia aspiració de l'Aragó".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El Pla de l’Estany posarà càmeres per detectar abocaments incontrolats

banyoles
SERVEIS

Reoberts tots els carrils de l’AP-7 després d’un matí molt complicat

Sant Cugat del Vallès

L’Ajuntament aprova el Pla Director d’Aigua

porqueres
SERVEIS

TMB vol tancar l’any amb un 25% de la flota de busos de zero emissions

BARCELONA
societat

Òmnium rebutja amnistiar els policies investigats per les càrregues de l’1-O

girona / aiguaviva
SERVEIS

Problemes en la reparació de la fuita d’aigua que afecta el Montsià

L’Aldea
SOCIETAT

Mainat diu que el va sorprendre que la seva ex-dona trigués a trucar al SEM davant d’una hipoglucèmia

Barcelona
societat

La UdG acull un congrés centrat en la diversitat sexual a Iberoamèrica

girona
educació

Educació publica l’adjudicació de destinacions dels docents que havia endarrerit

barcelona