Societat

El govern italià autoritza la renegociació del pagament d'hipoteques d'habitatges destruïts pel terratrèmol

Sisme a Itàlia

L'executiu italià ha anunciat aquest dijous que ha autoritzar la renegociació del pagament de les hipoteques amb els bancs per als afectats pel terratrèmol que ha assolat el centre d'Itàlia, així com suspendre les factures de llum i aigua. aquestes mesures arriben com a resposta per les protestes dels afectats després que diversos bancs insistissin a cobrar les hipoteques en els terminis previstos amb anterioritat al terratrèmol.

Durant el balança oficial que el govern dóna cada dia, la xifra de morts s'ha elevat a 281 persones, de les que encara queda un cos per identificar. Així mateix els ferits pel sisme s'ha situat en 1.500.

En reunió ministerial, el cap de l'executiu, Silvio Berlusconi s'ha mostrat també disposat a rebre ajudes de països estrangers per a la reconstrucció dels edificis públics afectats pel terratrèmol. "A tots [els governants] els hem dit que el nostre país pot sortir-se'n sol pel que fa a les ajudes, però hem rellançat la nostra idea de fer convergir la seva ajuda en la reconstrucció d'edificis públics als quals se'ls posaria el nom del país que s'interessi en la reconstrucció", ha explicat.

Berlusconi ha informat que han sigut assistits 20.000 afectats durant els últims dies, que hi ha 10.000 evacuats allotjats a hotels de la costa, que 11.669 persones treballen en les tasques de rescat i socors i que s'han instal·lat 3.289 tendes de campanya per als evacuats.

El mandatari italià ha negat que els aliments escassegin a la zona afectada pel sisme i que s'hagin registrat fenòmens especulatius amb els preus, en una jornada en la que han tornat a obrir les seves portes els primers supermercats als Abruços.

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.