Societat

Els bancs reclamen als afectats pel terratrèmol la quota de les hipoteques

Els afectats pel terratrèmol que dilluns va afectar la regió dels Abruços, al centre d'Itàlia, han denunciat que els bancs estan reclamant les quotes de les hipoteques i de les factures de les cases que s'han esfondrat, segons explica aquest dijous el diari La Repubblica.

Alguns dels ciutadans de  L'Aquila i d'altres poblacions afectades que s'han quedat sense casa han denunciat que els bancs els estan "assetjant" amb trucades telefòniques per recordar-los els dies que han de pagar els terminis de les hipoteques.

El diari explica el cas de Loreto Antonini, un obrer la filla del qual va morir en el sisme i que ara es troba en un dels campaments de la localitat de Tempera, a set quilòmetres de L'Aquila. Assegura que només té "cinc euros", ja no té feina i un treballador del seu banc l'ha trucat per recordar-li que el termini de la seva hipoteca acaba divendres.

Un altre cas és el de Francesco Colajanni, un taxista d'Onna, el poble més afectat pel terratrèmol, assegura que el banc els ha "fet entendre que estan disposats a embargar fins i tot les runes".

El nombre total de víctimes mortals del terratrèmol arriba als 278, segons les últimes dades facilitades aquest dijous per la policia de L'Aquila. El nombre de ferits ha pujat fins als 1.600, segons les mateixes fonts.

Durant aquesta matinada s'han repetit tres noves rèpliques del terratrèmol, amb una magnitud de 4,3 graus, 5,2 graus i 3,1 graus a l'escala de Richter.


 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.