Societat

Saquejos a la zona del terratrèmol

Els saquejadors ja han aparegut en diverses poblacions italianes afectades per terratrèmol de dilluns al centre d'Itàlia. Els agents de la policia italiana han detingut dos saquejadors que duien 80.000 euros. Ha estat a Onna, un poblet d'un centenar i escaig d'habitants proper a L'Aquila, una de les poblacions més afectades pel sisme: hi ha caigut el 80% dels edificis i hi han mort 40 persones. Aquestes detencions, confirmen un dels principals temors de les autoritats italianes després del terratrèmol: que el caos donés peu als saquejos en les cases.

La policia italiana ha anunciat que crearà una unitat especial anti-saquejos, format per 90 agents que patrullaran els carrers en grups de cinc i que acompanyaran els bombers en els reconeixements de les zones afectades pel terratrèmol. Paral·lelament, el ministre de Defensa, Ignazio La Russa, ja ha anunciat que està disposat a enviar l'exèrcit a la zona afectada, segons ha fet públic el primer ministre, Silvio Berlusconi, que ha visitat la zona.

Berlusconi també ha avançat que vol incorporar un nou delicte al Codi Penal que castigui aquest tipus d'actes amb "penes molt dures". "Registrem aquests dies una forta preocupació per part de la població per assalts a les cases que han quedat abandonades", ha explicat el primer ministre en una roda de premsa a L'Aquila.

Segons el balanç oficial anunciat per Berlusconi, ja són 260 les víctimes mortals del sisme i 16 d'aquestes són nens. Dels 1.000 ferits, 100 es troben en estat greu i es calcula que unes 28.000 persones s'han quedat sense casa.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.