Societat

El terratrèmol d'Itàlia deixa marcades moltes obres d'art

Nombroses obres d'art han quedat malmeses pel terratrèmol que aquest dilluns a la matinada s'ha produït al centre d'Itàlia. Entre les obres afectades hi ha les Termes de Caracalla, de Roma. Per això, segons ha explicat el subsecretari de Béns Culturals, Francesco Giro, el ministeri de Cultura italià nomenarà un comissari per a les zones afectades.

Giro ha indicat que "es reproduirà el model utilitzat l'any 1997 a Úmbria i a Las Marcas", quan un terratrèmol va causar danys greus a l'estructura de la basílica d'Assís i que, el comissari treballarà "al costat de la Protecció Civil". El subsecretari ha assenyalat que es duran a terme intervencions amb l'objectiu de "preservar i reconstruir els béns culturals, els edificis lesionats pel sisme" i ha precisat que la intenció del Ministeri és que el coordinador d'aquestes operacions sigui el secretari general de Béns Culturals, Giuseppe Proietti.

Les autoritats van poder comprovar l'any 1997 que "la població volia que es restituís la integritat dels llocs i dels paisatges en què vivien", ha afirmat Giro. Aquest ha recordat però que la prioritat en aquests moments són "les persones".

Pel que fa als danys dels restes arqueològics de les Termes de Caracalla, segons han explicat fonts de la Superintendència de Béns Arqueològics de Roma, una esquerda que ja existia s'ha engrandit. La fissura es troba a l'arcada central de la piscina de les termes. El Coliseu, el Palantino i el Foro no han patit danys.

El sisme s'ha originat prop de la ciutat de l'Aquila, situada a uns 100 km de la capital italiana. Tot i això, la tremolor també ha arribat d'una manera menys violenta a Roma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.