Societat

Itàlia celebra aquest divendres els funerals d'Estat per a les 289 víctimes

Itàlia ha celebrat aquest divendres, jornada de dol nacional, els funerals d'Estat per a les 289 víctimes del terratrèmol que dilluns passat va afectar el centre del país, mentre continuen les rèpliques, que aquesta nit han arribat a fins als 5,1 graus a l'escala de Richter. El funeral ha començat amb la lectura d'un missatge del papa Benet XVI per part del seu secretari personal, Georg Gaenswein. "Em sento espiritualment al costat de tots vosaltres", ha manifestat el papa en el seu missatge.

Entre les víctimes mortals hi ha vint nens i una persona sense identificar. El terratrèmol també ha deixat 1.600 ferits i prop de 30.000 damnificats.

El cardenal secretari d'Estat del Vaticà, Tarcisio Bertone, ha estat l'encarregat de celebrar la cerimònia de comiat d'unes 200 de les prop de 300 víctimes mortals del sisme, ja que un centenar de famílies ha optat per organitzar funerals en la intimitat.

Els funerals s'han celebrat a l'aire lliure, al pati de l'escola militar de l'Aquila, on s'ha pogut veure quatre llargues files de taüts, envoltats de centenars de familiars, veïns i autoritats -entre les quals el primer ministre, Silvio Berlusconi- que han volgut dir l'últim adéu a les víctimes del terratrèmol.


 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.