Societat

Bufetada de l'Audiència a la fiscalia i al jutge d'instrucció pel cas del Segon Violador de l'Eixample

El tribunal deixa en llibertat Martínez Singul al·legant que no està justificada la presó provisional per un cas que no és delicte i que, en tot cas, es pot considerar una falta de vexacions. L'acusat es va masturbar a la vista de dues dones després d'haver-les perseguit pel carrer i serà jutjat aquest divendres pels fets

La fiscalia ha rebut una bufetada per un tribunal just dos dies abans que el Segon Violador de l'Eixample torni a ser jutjat, aquesta vegada per un suposat intent de violació pel qual l'acusació pública li demana dos anys de presó.

La secció segona de l'Audiència de Barcelona va ordenar ahir, dimecres, deixar en llibertat provisional Alejandro Martínez Singul, ja que els fets que se li atribueixen "resulten difícilment incardinables en una temptativa d'agressió sexual".

"L'imputat va seguir pel carrer les denunciants i quan elles van entrar al portal del domicili d'una d'elles s'hi va quedar al davant, sembla que masturbant-se, acte que elles van veure perquè es van girar a mirar des de la porta de l'ascensor", relata el tribunal. Pels magistrats, aquests fets no són ni tan sols un delicte d'exhibicionisme "atesa l'edat" de les denunciants, ja que aquesta conducta només és castigable penalment quan es fa davant de menors d'edat o discapacitats psíquics.

Pel tribunal que ha hagut de resoldre el recurs de l'advocat de Singul contra la presó provisional, no és lògic concloure que la conducta de l'imputat al mes de maig "era l'inici d'una agressió sexual". "I per què no d'un abús sexual? [un tipus penal menys greu, vinculat principalment als tocaments i sense força ni penetració]", es pregunten els jutges en la interlocutòria que ordena la llibertat de l'acusat.

La conclusió, pels jutges de l'Audiència, és que els fets no poden ser res més que una falta de vexacions injustes, punible només amb una multa i que no justifica la presó provisional en què es trobava Singul mentre esperava el judici dels fets, fixat per a aquest divendres.

Aquesta resolució no impedeix que un altre tribunal jutgi demà Martínez Singul per dues temptatives d'agressió sexual, segons l'acusació de la fiscalia i amb el vistiplau del jutjat d'instrucció número 3 de Barcelona.

Tanmateix, les consideracions que emeten els tres magistrats que han estudiat el recurs qüestionen indirectament la posició de la fiscalia davant els violadors reincidents, basada a exercir la màxima pressió penal possible.

Seguint aquesta línia, en el cas del violador de la Vall d'Hebron, la fiscalia va aconseguir que, després de diverses negatives de l'Audiència de Barcelona, el Tribunal Suprem ordenés tornar a empresonar José Rodríguez Salvador arran d'un nou càlcul de la pena, ja que no se'l considerava rehabilitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.