Societat

L'evolució del núvol de cendra podria permetre la reobertura del Prat a partir de les dues de la pròxima matinada

L'aeroport de Girona veu com Ryanair anul·la tots els seus vols, i el de Reus, obert, té un augment de l'activitat

L'evolució del núvol de cendra podria permetre la reobertura de l'aeroport del Prat a partir de les dues de la pròxima matinada, segons informa Aena. Per tant, es manté el tancament de l'aeroport del Prat, així com d'altres quinze aeroports, entre aquests el de Girona, Sabadell, Santiago, A Corunya, Vigo, Astúries, Santander, Burgos, Lleó, Bilbao, Sant Sebastià, Vitòria, Osca, Pamplona i la Rioja.

A les vuit d'aquest vespre s'aixecaven les restriccions al trànsit aeri als aeroports de Saragossa, Valladolid i Salamanca. En total, des de dos quarts de quatre de la tarda el Prat ha cancel·lat 226 vols -131 d'arribada i 95 de sortida-.

Aena recomana als passatgers que s'informin de l'estat dels seus vols abans d'acudir a l'aeroport, trucant a les seves companyies aèries o al telèfon d'informació d'Aena.

Girona
La imatge d'avions de Ryanair estacionats a l'aeroport de Girona-Costa Brava s'ha tornat a repetir aquest dissabte. A partir de les dues de la tarda, i a conseqüència del núvol de cendra volcànic, la companyia irlandesa de baix cost ha pres la decisió de cancel·lar tots els vols previstos per avui.

La decisió ha afectat 58 operacions de la companyia -30 vols d'arribada i 28 de sortida-, que afecten al voltant d'entre 4.000 i 4.500 passatgers. Això representa més de la meitat dels enlairaments i aterratges que hi havia previstos operar des de les instal·lacions aquest dissabte. Segons ha explicat el director de l'aeroport, Lluís Sala, "en total, hi havia programades 112 operacions, de les quals 104 eren de Ryanair, i la resta d'altres companyies".

Arran de l'arribada del núvol de cendra, la direcció de l'aeroport ha convocat un comitè de crisi. De la reunió, n'han sortit una sèrie de mesures per minimitzar "en tot el possible l'afectació als passatgers", ha explicat Sala. Per això, s'han incrementat els serveis de neteja i de restauració -que, si cal, restaran oberts tota la nit- i també s'ha parlat amb les companyies d'autobusos que enllacen l'aeroport amb Barcelona perquè informin els turistes de la situació.

El gruix dels passatgers afectats pertanyen a la companyia Ryanair, que com a mínim fins demà no tornarà a volar. Pel que fa a les previsions, el director de l'aeroport s'ha mostrat optimista i ha indicat que aquest diumenge "la intenció és operar com un dia normal, perquè sembla que el núvol de cendra es desplaçarà cap al nord".

Reus
L'aeroport de Reus ha gestionat aquest dissabte a la tarda alguns dels vols que havien d'aterrar a Girona i el Prat. Això ha provocat més moviment de l'habitual entre els passatgers arribats que buscaven transports alternatius per poder arribar al seus destins. Alguns autobusos han portat els viatgers fins a Girona i Barcelona i altres han optat per avisar les famílies perquè els vinguessin a recollir. És el cas dels participants catalans de la cursa Nissan Titan Desert que han estat informats durant el vol que l'aterrament es faria o bé a Reus o València. Dos dels membres de l'expedició, Lluís Amat i Fèlix Pujol, que han passat cinc dies recorrent 478 quilòmetres pel desert amb bicicleta, explicaven amb resignació que finalment han arribat a l'aeroport de Reus mentre els seus familiars i amics els esperaven per donar-los una gran benvinguda a l'aeroport del Prat. L'aeroport de Reus ha rebut dos vols d'Spanair (un provinent de Copenhaguen destí Barcelona i un segons provinent de Marroc destí Palma de Mallorca) i dos de Ryanair, tots dos destí Girona i provinents de Alemanya i Gran Canària.

Tot i que l'aeroport reusenc continua actiu, la companyia Ryanair ha decidit cancel·lar tots el vols previstos per aquesta tarda, sis sortides i tres arribades. Això ha provocat de nou llargues cues davant la finestreta d'informació de Ryanair.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Detenen un home que es va escapar d’un cotxe patrulla dels Mossos

argelaguer
Salut

Vila-seca intensifica la lluita contra els mosquits per evitar més casos de dengue

Vila-seca
educació

Fusió de les escoles Viaró i Canigó, mantenint la separació per sexes

barcelona
societat

Mou-te en Bici critica les multes a ciclistes al Barri Vell

girona
INFRAESTRUCTURES

Adif adjudica per 1,4 milions soterrar les vies a Vilafranca

Vilafranca del Penedès

L’empresa que vol reobrir el càmping Pous de Figueres denuncia ocupes

figueres
societat

Un testimoni situa dos homes a l’edifici on vivia la infermera assassinada

girona
Seguretat

Mossos i Guàrdia Urbana de Barcelona es conjuren contra la multireincidència amb 120 agents

Barcelona

L’Ajuntament aprova l’augment del preu de l’aigua potable

Martorell