Societat

El TSJC critica la detenció de sis ‘indignats' a la Ciutat de la Justícia

El tribunal qualifica l'operació policial d'“innecessària” i “manifestament desproporcionada”

Demana que es depurin responsabilitats per una irrupció no comunicada a la jutgessa degana

La sala de govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha acusat els comandaments policials d'actuar des del “menyspreu més absolut” als drets dels sis indignats que dijous van ser detinguts quan s'havien anat a entregar a la Ciutat de la justícia. Per al TSJC, la irrupció de la Brigada Mòbil denota una manca de respecte als tribunals com a garants dels drets de la ciutadania.

El TSJC ha demanat a través d'un comunicat que es depurin responsabilitats per aquesta “inqualificable operació”. El “més greu” és que l'actuació, “manifestament desproporcionada”, era “innecessària”, conclou el TSJC.

El conseller d'Interior i el director dels Mossos d'Esquadra van subratllar hores després de l'acció que la policia havia actuat “seguint ordres de l'Audiència Nacional”. El TSJC no s'ha mostrat convençut per aquesta explicació, i ha recordat en el comunicat que segons els articles 547 y 564 de la Llei d'enjudiciament criminal la policia estava obligada a demanar l'autorització de la jutgessa degana per entrar a detenir les persones imputades que es trobaven a l'interior del recinte de la Ciutat de la Justícia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.