Societat

Trenta detinguts en la tercera nit d'aldarulls a Sants per Can Vies

Els arrestos s'han fet en diversos punts del barri per delictes de danys, desordres públics i atemptat contra agent de l'autoritat

Les protestes pel desallotjament del centre social autogestionat reuneix milers de persones de diversos punts de la ciutat i l'àrea metropolitana

Els Mossos d'Esquadra han fet 27 detencions i la Guàrdia Urbana tres arrestos aquest dimecres a la nit a causa dels aldarulls al barri de Sants durant la protesta pel desallotjament i enderrocament del centre social ocupat Can Vies. Segons han explicat fonts policials, les detencions s'han anat fent en diversos punts del barri, principalment per agents de paisà, i per delictes de danys, desordres públics i atemptat contra agents de l'autoritat.

El SEM ha hagut d'atendre catorze persones, deu eren policies i la resta formaven part de la protesta. Tres dels ferits han hagut de ser traslladats a diferents centres hospitalaris, dos eren manifestants i l'altre era un agent

La manifestació pacífica que ha començat poc després de les 20h d'aquest dimecres s'ha convertit en una nova nit d'aldarulls greus a Sants quan els Mossos no han deixat avançar la mobilització cap a la seu del districte. Aquestes detencions se sumen a les dues de dilluns i les sis de dimarts.

Els incidents van començar després que milers de persones –entre 2.000 i 3.000 segons les fonts– es concentressin a la plaça de Sants i comencessin una manifestació, encara pacífica, cap a la seu del districte. Grups petits i molt mòbils amb persones encaputxades van començar a atacar entitats bancàries i muntar barricades, cosa que va provocar que part de la gent marxes amb crits “d'així no”. Els Mossos van advertir per megafonia que la manifestació no estava autoritzada i que s'havia de dissoldre. I acte seguit, les furgonetes dels Mossos d'Esquadra van iniciar la maniobra per dissoldre els manifestants –circulant a gran velocitat– i van ser rebuts per una pluja de pedres, ampolles i tot tipus d'objectes.

A partir de llavors, els Mossos van encerclar completament el barri per controlar la zona mentre els grups més violents començaven a muntar barricades, cremar contenidors i arreplegar pedres d'arreu. Va començar, com en les nits anteriors, un joc de la rata i el gat entre policies i manifestants que continuava a l'hora de tancar aquesta edició, quan s'havien produït les primeres detencions. Els moviments dels violents, però, eren propis de la guerrilla urbana. Atacaven als Mossos amb ampolles, pedres, maons arrancats del terra i coets per, posteriorment, replegar-se, i tornar a atacar. Mentrestant, una part dels veïns s'amagava a casa, altres també llençaven objectes a la policia i altres feien cassolades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia